Érdekes

Elpusztítjuk a Földet, de meghódítunk helyette két másik bolygót. Ezek történhetnek velünk 2050-ig?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.29 | 06:46

Ahogy mondani szokták: ember tervez, isten végez. Az emberiségnek pedig igencsak ambiciózus tervei vannak a következő évtizedekre.

Azt persze nem tudhatjuk előre, hogy milyen váratlan események következnek be a jövőben, de a dolgok mostani alakulásából előre lehet következtetni egy csomó dologra, sőt, sokszor már konkrét időpontok is szerepelnek a tervekben. Ezekből gyűjtött össze egy csokornyit az érdekes infóvideóiról ismert Real Life Lore, akik megnézték, milyen nagy hatású események, technikai áttöréseknek leszünk tanúi 2050-ig. Lesznek köztük nagyon menőek, és persze sajnálatosak is:

These Are the Events That Will Happen Before 2050

Get an exclusive 7-day free trial of Storyblocks: http://storyblocks.com/RealLifeLore_0917 Please Subscribe: http://bit.ly/2dB7VTO Music is by Brandon Maahs. Check out his website and music by clicking this link: http://www.brandonmaahs.com/audio-reel Facebook: https://www.facebook.com/RealLifeLore/ Twitter: https://twitter.com/RealLifeLore1 Reddit: https://www.reddit.com/r/RealLifeLore/ Subreddit is moderated by Oliver Bourdouxhe Special thanks to my Patrons: Juan Rodriguez, Danny Clemens, Owen, Mary-Helen Burns, Jarrell Hawkins, Conor Dillon, Donna, Michael Aufiero, Mohammad Abu Hawash, MechanoidOrange and Greenlandia.

Új országok, magas épületek

Jövőre kapásból kettővel több ország lesz a földön: Új-Kaledónia Franciaországtól, Bougainville pedig Pápua Új-Guineától függetlenedik hivatalosan és véglegesen. De nem csak a Csendes-óceánon, hanem az űrben is lesznek új dolgok, a tervek szerint ugyanis ekkor indítják el a földről a James Webb űrteleszkópot, a Hubble űrtávcső utódját. A sárga, méhsejtre hasonlító formavilágú új megfigyelő eszköztől minden eddiginél részletesebb fotókat várnak. (UPDATE: Az indítást pont most halasztották el egy évvel, 2019-re)

2020-ban újra megdől egy rekord, már ami a világ legmagasabb épületének címét illeti.  Ekkorra tervezik ugyanis Jeddah-torony Szaúd-Arábiában, ami a világ első olyan felhőkarcolója lesz, ami meghaladja az 1 kilométeres magasságot. Mások viszont még ennél is magasabbról nézhetnek le majd a világra, ebben az évben nyit ugyanis a Bigelow Űrhotel. Ha minden zökkenőmentesen halad, a felfújható magánűrállomás ekkor fogadja majd az első vendégeit, és továbbiak követik majd.

Emberek az űrben

A 2020-as évek amúgy is a különböző űrprojektekről szólnak majd,  India 2021-ben akarja fellőni az első űrhajósát, 2022-ben a kínaiak viszont már saját űrállomást nyitnának. A legnagyravágyóbb tervei természetesen a SpaceX-nek vannak.

Ők 2024-ben indítanák útra az első teherszállítmányt a Mars felé, hogy aztán két évvel később már embereket is küldjenek a vörös bolygóra. Ugyanebben az évben a NASA egy másik égitestet célozna meg, ők egy aszteroida felszínére akarnak űrhajóst juttatni 2026-ban.

Az űrkutatás természetesen a Föld felszínéről is folytatódik majd, 2025-re kell ugyanis elkészülnie a Magellan-óriásteleszkópnak. A Chilében épülő monstrumnak a tervek szerint 10-szer nagyobb lesz a felbontása, mint a Hubble-é.

A Király és A Szent Család

2026. nagy év lesz Barcelonában, mert ha minden igaz, végre teljesen elkészül a Sagrada Familia. Az Antoni Gaudí tervei alapján készült bazilikát 1882. óta építik, tényleg csoda lesz, ha egyszer végre befejezik.

Egy évvel később viszont talán fény derül egy nagy titokra, 2027-ben válik ugyanis nyilvánossá Elvis Presley 50 évre titkosított boncolási jegyzőkönyve. Elég sok embert érdekel, hogy mi lehet benne.

Űr, űr, űr

A harmincas évek megint csak az űrkutatásról szólnak majd, vagy csak ők azok, akik ennyire szeretnek előre tervezni. Ha a Space X nem érkezik meg ’27-ben, a NASA tervei szerint akkor majd ők juttatnak ember a Marsra ebben az évtizedben. Kínának elég a Hold is, ők a legközelebbi szomszédunkat ostromolják majd, ahogyan az oroszok is.

A legérdekesebb azonban a Breakthrough Starshotnak nevezett projekt, aminek során a hozzánk legközelebb eső csillag, az Alpha Centauri rendszerébe juttatnának el a tudósok egy olyan „űrhajót”, ami a fénysebesség 15%-a körüli sebességre tudna felgyorsulni. A rendkívül kisméretű, gyufás skatulya méretű jármű, a StarChip ötlete Stephen Wawkingtól származik, és a Földről kilőtt lézerekkel gyorsítanák fel ilyen nagy sebességre, de az út még így is 20-30 évig tartana:

Breakthrough Starshot Animation (Full)

To learn more about Breakthrough Starshot, visit http://breakthroughinitiatives.org. Breakthrough Starshot is a $100 million research and development program, aiming to establish proof of concept for a ‘nanocraft’ – a fully functional space probe at gram-scale weight – driven by a light beam.

A jövő világa

A menő űrkutatási tervek mellé persze egy rakás aggasztó dolog is jut, már ami a Föld állapotát illeti. Ha minden így marad, az előrejelzések szerint 2037-ben lesz az első olyan nyár, amikor az Északi-sarkon teljesen felolvadt a jég. 2042-ben a világ lakossága eléri a 9 milliárdot, 2050-re pedig az amazóniai esőerdők felét már kiírtja az emberiség. Talán jobb is, ha tényleg elkezdünk új bolygók után nézni.

(kép: Pixabay)

A jóslatokban egy másik dolog is szerepel, ennek viszont még nem tudjuk, hogy örüljünk-e, vagy inkább féljünk tőle: Ray Kurzweil elmélete szerint ugyanis 2045-re készülhet el egy olyan mesterséges intelligencia, ami már meghaladja, túllépi az emberi intelligencia mértékét és lehetőségeit. Vagy ez fogja végül megoldani a bolygó problémáit, vagy elpusztítja az emberiséget.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.