Érdekes

Az elmúlt évtized legaktívabb pénzhamisító bűnbandáját számolták fel

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.10.07 | 10:18

Az elmúlt évtized legaktívabb, 500 eurós bankjegyekre szakosodott pénzhamisító bűnbandáját számolták fel Spanyolországban a hatóságok az Europol támogatásával.

A spanyol belügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a csoport működése során több mint 8 millió euró értékű hamis pénzt gyártott.
A szeptember végén végrehajtott akcióban a rendőrök egy időben kilenc helyszínen csaptak le, és 12 embert tartóztattak le, köztük a bandát irányító nyomdászt.
A nyomozás 2021 közepén indult, miután kiváló minőségű hamis 500 eurós bankjegyek bukkantak fel a kereskedelmi forgalomban. Majd egy másik akcióban egy Barcelonához közeli településen több mint 4 millió értékben hamis 500 eurósokat találtak egy zsákban. A vizsgálat megállapította, hogy mind ugyanabból a hamisításból származnak.
A bankók ráadásul számos közös vonást mutattak egy korábbi, 2009-es esetben előkerült készpénzzel, így kezdtek el nyomozni az akkori elkövető után.

A börtönben megismert rabtársaiból szervezett bandát

Az általuk előállított hamist pénzt bűncselekmények elkövetésére, például drog vásárlására használták fel kisebb mennyiségekben, különböző városokban. A hamisításnak a koronavírus-járvány vetett véget, ugyanis a korlátozások miatt nem tudták tovább beszerezni a hamisítványok előállításához szükséges anyagokat Kínából – olvasható a belügyminisztérium közleményében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló