Érdekes

„Négy fiam volt… amíg az egyikükről ki nem derült, hogy lány”

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.16 | 08:46
  • trendindex: 4

Kimberly Shappley egy mélyen vallásos keresztény, konzervatív értékeket valló, republikánus értékrendű, sokgyerekes édesanya, aki teljesen összeomlott, amikor kiderült, hogy kisfia valójában lányként tekint magára. A Them friss dokumentumfilmje a trasznemű hétéves gyerek életét mutatja be.

Kimberly a helyi keresztény közösség aktív tagjaként bibliaórákat tartott, és többször is felszólalt az LMBTQIA-közösség tagjainak deviáns életmódjának erős kritikusaként. Elmondta, hogy melegnek lenni vagy az ellenkező nem ruháit viselni Istennek nem tetsző dolog, bűn. Szentül hitte, hogy ezek az ördöggel cimboráló emberek ártalmasak, ám ha hatni tud a lelkükre, talán megtéríthetők. Éppen ezért rendszeresen prédikált leszbikusoknak, melegeknek és traszneműeknek, hogy jó keresztények váljanak belőlük.

Amikor negyedik kisfia, Joseph Paul Shappley megszületett, meg sem fordult a fejében, hogy hamarosan zokogva kér majd bocsánatot azoktól, akiket megbántott. A kisfiú ugyanis már másfél-kétéves korában jelezte, hogy ő valójában kislány. Hároméves volt, mikor édesanyja imádkozni kezdett, hogy gyermeke ne legyen meleg, és keresztény átnevelő táborok után kezdett kutatni, hogy megmentse őt. Fiúsan öltöztette és fiús játékokkal halmozta el, de a gyereket csak a lányos ruhák és játékok érdekelték.

Egy éjszaka az anyának az tűnt fel, mikor betakarta gyerekét, hogy Kai magára húzta egyik nővére babájának csipkés alsóneműjét. A ruhadarab olyan szűk volt, hogy majd elszorította ereit, és ekkor Kimberly megértette: komolyan beszélnie kell a gyerekkel. Aztán a négyéves kicsi azért imádkozott, hogy ha nem élhet lányként, Jézus szólítsa ő magához… Kimberly ekkor teljesen összetört, és feladta minden törekvését, hogy férfit neveljen gyerekéből.

Hamarosan az asszony konzervatív nézetei is semmissé lettek. Két dolgot látott be: az egyik az volt, hogy sem ima, sem pedig átnevelő tábor és büntetés nem segít. A másik pedig az, hogy mindez azért szerencsére nem olyan szörnyű: gyermeke voltaképpen egy kiegyensúlyozott, intelligens, jólelkű csemete, ha hagyják, hogy az legyen, aki: Kai, a szöszi, copfos kislány, aki imád hercegnőnek öltözni és Barbie-babákkal játszani.

Az anya tehát segíteni kezdte mindenben transznemű kislányát, aki napjainkban hétéves, és meglepő tudatossággal beszél harcáról, hogy a lányvécét használhassa az iskolában. Jelenleg ugyanis ezt – egy törvényrendeletnek köszönhetően – nem engedi neki az iskola, ő pedig állandóan szégyenkezik, hogy fiúk között kell pisilnie. Inkább egész nap nem iszik, csakhogy véletlenül se kelljen vécére mennie.

Kislánya harca Kimberlyt az egész LMBTQIA-közösséghez közelebb hozta, toleránsabbá tette. Nyilvánosan is bocsánatot kért, amiért korábban verbálisan vegzálta azokat, akik mások, és jelezte, hogy jövőben az életét az egyenlő jogokért folytatott küzdelemnek szenteli. Akkor is, ha az egyházközösség, ahol máig aktív, emiatt az ördög virgonc cimborájaként tekint rá. Szerintünk ugyanis gyermeke identitásának elismerésével magának a Sátánnak nyitott ajtót.

Kai egyelőre boldog, sok barátja van, a hétéves kislányok éltét éli, és csak ritkán szembesül azzal, hogy társai mássága miatt csúfolják. Hamarosan azonban serdülni kezd, és akkor bizony szembe kell néznie azzal, hogy egy olyan vonaton száguld a célállomás felé, amely épp az ellenkező irányba tart, mint ahová ő szeretne menni. Hogy ekkor és ezután mi történik majd? Az egyelőre a jövő zenéje…

Képernyőfotók: youtube


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.