Érdekes

5 nagyszerű ötlet a tök belsejének felhasználására

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.18 | 07:22

Jön a halloween, itthon is egyre népszerűbb ez az ünnep, az emberek beöltözős bulikkal és tökfaragással készülnek az év legijesztőbb napjára. Arra számtalan ötletet találhatunk a neten, hogy hogyan is álljunk neki a tök kifaragásának, milyen mintát válasszunk, arról azonban nem gyakran esik szó, mi legyen a "belsőséggel".

Fotó: Pixabay / Pexels CC0

1. Készíts tökös dzsúzt és tégy úgy, mintha egy Harry Potter könyvben lennél

A Roxfort nagycsarnokában halloweenkor felszolgált tökös ital valójában nem nagy varázslat, egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád. Egész egyszerűen önts a magoktól megszabadított tökre forrásban lévő vízet. Hagyd állni, majd keverd össze és csepegtesd le. Adj hozzá almalevet, egy kis citromlevet, ízlés szerint fűszereket és jeget. Már kész is van.

2. Pirítsd meg a magvakat!

Ki ne szeretné a tökmagot ropogtatni? A sózott, bolti verziónál sokkal jobb a házi készítésű, hiszen kedvünk szerint variálhatjuk a receptjét, hogy minél jobban igazodjon az ízlésünkhöz. Szárítsuk ki a magvakat, majd forgassuk össze chiliporral, egy kis citromlével, köménnyel, fahéjjal és paprikával. Pirítsuk aranybarnára őket egy serpenyőben és meg is volnánk a hamisítatlan őszi csemegével.

3. Keverj tápláló arcmaszkot a tök belsejéből

Válogasd ki a magvakat, azokra most nem lesz szükséged. A maradék belsőséghez adj mézet és egy kis olívaolajat, hogy a massza tele legyen A- és C-vitaminnal. Keverd össze alaposan a mixtúrát, majd vidd fel egységes rétegben az arcbőrödre. Hagyd, hogy legalább 15 percig hasson, aztán élvezd a friss és puha bőr utánozhatatlan érzését!

4. Próbálj ki valami új tökös receptet!

A jól bevált fogásokat most hanyagold és készülj valami újdonsággal! Egy finom krémleves, ravioli, de még kenyér is készíthető tökből. A végén még új kedvenc fogást köszönthetsz a kreálmányodban!

5. Hagyd a francba és dobd ki az egészet

Tudod mit? Ezt is megteheted. Ha nincs kedved szöszölni a fenti ötletek bármelyikével, akkor ne tedd. Legyen az ősz a pihenésé. Vagy… Mit szólnál egy kajacsatához kint a kertben? A tök belsejét senki se bánja, maximum a fehérre meszelt falak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló