Érdekes

Rejtélyes széf bukkant fel egy New York-i mezőn

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.18 | 08:18

Az első megtalálók megpróbálták széttörni samukalapáccsal, a föld gazdája azonban úgy gondolja, jobb meghagyni nagy rejtélynek, hogy mi lehet a páncélban.

Kirk Mathes amerikai gazda érdekes hírt kapott augusztus végén. Az egyik, Barre városa melletti földjének a közepén feltűnt egy jelentős méretű fém széf. Barre New York államban van, ahol hagyományosan nem szoktak páncélszekrények felbukkanni a semmiből. Különösen nem ebből a retró 250-300 kilós típusból, amit régi detektívfilmek irodáiban lehet főleg látni – írja a Random Times.

Mire Mathes odaért a földre, a barna alapon rozsdás széfet már egy kisebb csoport vette körbe. Ezek az emberek olvasták a páncélszekrény elejére felragasztott üzenetet, amely szerint

Ha ki tudja nyitni, magáé, amit talál benne.

A széf elég nehéz volt ahhoz, hogy munkagép kelljen a helyszínre szállításához. Ennek ellenére senki sem látta, hallotta, hogyan került oda a mezőre a fém kocka.

Mathes szerint annak is vannak nyomai, hogy valakik már megpróbálták kinyitni a széfet.

What’s inside this mystery safe? The farmer who found it says it should stay unknown

Kirk Mathes says a large safe was discovered in one of the fields on his Barre, Orleans County, N.Y. farm while he was out of town. On it was a note saying w…

Kőtörő kalapáccsal letörték róla a nyitókart és a tárcsát is. Próbálták szétverni a zsanérokat. Eléggé megviselten néz ki.

Ez nehezíti a Cary Safe Co. által gyártott páncélszekrény kinyitását. A gyártó cég neve eleve érdekes, mert ezt a vállalatot 1878-ban alapították és 1929-ben, a gazdasági világválság kezdetén tönkre is ment. Egy antik széfet pakoltak le a mezőre, illetve egy antikvitást vertek szét a rejtvény megfejtésére vágyó emberek.

Mathes egyelőre úgy gondolja, hogy 2020 elég vacak év volt ahhoz, hogy szükség legyen egy kis varázslatra benne. Épp ezért nem akarja kinyitni a széfet. A páncélszekrény remekül elfér a fészerében, később talán átszállítja egy tervezés alatt lévő Barre-i városi múzeumba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló