Érdekes

Ennyi ideig fogyaszthatod el biztonságosan a lefőzött kávédat

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.23 | 08:28
  • trendindex: 3

Ha te is hajlamos vagy rá, hogy a lefőzött kávédat órákon keresztül kerülgeted a lakásban mielőtt meginnád, akkor rossz hírünk van.

Ha túl sokáig hagyjuk állni a lefőtt kávénkat, a hidrogén és az oxigén közötti reakció megemeli az ital pH-szintjét, ami keserű vagy „állott” ízűvé teszi azt. A túlzott extrakció szintén gyakori oka a keserűségnek. Ennek elkerülése érdekében már az őrléskor ügyelni kell arra, hogy a megszabott őrlési méret ne legyen túl kicsi, később pedig, hogy ne főzzük túl sok ideig a kávét.

A legideálisabb, ha a lefőzést követő 30 percben elfogyasztjuk a kávét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló