Érdekes

És akkor mi van, ha a kutya megeszi a marihuánás sütit?

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.29 | 17:30

Igen, ez egy valós probléma, főleg ott, ahol már legális a fű. És mivel egyre több ilyen hely van, az állatorvosok is egyre több betépett kutyával találkoznak.

Ahogy az USA egyre több államában legalizálják a marihuánát (és várhatóan még több helyen fogják), úgy fordul elő egyre gyakrabban, hogy a kutyák, nyulak vagy patkányok is betépnek. Egyszerűen azért, mert megrágják, megeszik a gazdik rossz helyen felejtett füvét, vagy marihuánás sütijét. Elég ciki helyzet, mit lehet ilyenkor mondani az állatorvosnak?

Nem vicc, a helyzet már annyira komoly, hogy a Washington Post is foglalkozott vele. A lap által megkérdezett állatorvosok azt mondták, tényleg egyre gyakoribb. Öt év alatt háromszorosára nőtt azok száma, akik ilyen baleset miatt hívták a mérgezésekre specializálódott segélyvonalat. A legtöbbször kutyákkal támad gond, de az orvosok találkoztak már nagyon beszakadt disznóval is.

Szerencsére az esetek legtöbbje nem végzetes, az állatok alszanak egy nagyot, és semmi bajuk nem lesz. Súlyosabb esetben detoxikálásra lehet szükség. Az állatorvosok persze aggódnak, mert egyre gyakoribbak a marihuánát tartalmazó édességek, így egyre nagyobb az esélye annak is, hogy a kutyák úgy járnak, mint ez a Rusty nevű eb, aki füves brownitól tépett be:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.