Érdekes

A metamfetamin az az ajándék, aminek Észak-Koreában a legjobban örülnek

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.30 | 17:18

Yeomni Park észak-koreai disszidens és emberjogi aktivista egészen sokkoló információt osztott meg hazájáról szóló vlog-sorozatában: Észak-Koreában a legszuperebb ajándék a drog.

Abban az országban, ahol haláltáborba küldenek, mert tűzvész idején a gyerekedet mentetted, nem a falon logó Nagy Vezérek portréját, igen meglepő, hogy a drog a legnagyobb ajándék, és százezrek függnek tőle. Yeomni friss videójában elmagyarázza, hogy mivel az észak-koreaiak számára nincs értelmezhető egészségügyi rendszer és nincsenek a széles tömegek számára elérhető gyógyszerek, az emberek kénytelen maguk termesztette fájdalomcsillapítókkal beérni. Vidéken a legtöbb ház kertjében nő az ópium, amit házilag feldolgozva fájdalomcsillapításra használnak, műtét esetén pedig érzéstelenítésre is.

A metamfetamin, azaz a kristály meth könnyű elérhetősége még ennél is durvább. Kim Dzsongunék Übermenscht akartak katonáikként, ezért tudósok egy csoportjával kikísérletezték azt az anyagot, amivel a rezsim rendjét őrzők akár 48 órát is képesek szolgálatban tölteni, és közben figyelmük nem lankad. A metamfetamint a hivatalokban is használják, de a lakosság is könnyedén hozzájuthat: máris több millió függő van. Mivel azonban gyógyszerek nem érthetőek el csak az az elit számára, a hétköznapi, falusi emberek örülnek, ha ajándékként egy kis meth-hez jutnak, hiszen baj esetén a házi kúra fontos elemévé válik a szer.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló