Érdekes

Sövénnyel szelfiző kínai turisták hozták zavarba Anglia legnagyobb faluját

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.01 | 13:38

Senki nem értette, miért kezdtek el özönölni a buszos turisták Kidlingtonba. Azt pedig még kevésbé, hogy miért szelfiznek a sövénnyel.

A brit községekről mindenkiben él valami kép, még azoknak is, akik életükben nem jártak az országban. A Miss Marple sztorik, a Kisvárosi gyilkosságok vagy a kosztümösebb filmek mindenkiben felépítettek egy belső Nagy-Britanniát. Ezt nagyjából a britek is tudják magukról. A közel 14 ezer lakosú Kidlington lakói azonban meglepődtek, amikor csak azért kezdtek el özönleni hozzájuk a kínai turisták, mert semmi különleges nincs a községben.

A falu lakóinak még nyáron tűnt fel, hogy a szokásosnál – azaz a semminél – jóval több kínai turistabusz áll meg náluk. És hát azt is nehéz volt nem észrevenni, hogy a látogatók olyan teljesen hétköznapi dolgokkal fotózkodnak, mint a ház előtti kert, út menti sövény vagy egy parkoló kocsi. Végül angol és kínai kétnyelvű kérdőívekkel próbálták megtudni a turistáktól, hogy mégis miért jöttek – írja a BBC.

A válasz meghökkentette a kidlingtoniakat. A városi kínaiak falut nézni jöttek. “Ilyenünk nincs Kínában. Az országnak a valódi velejét keressük” – írta a kérdőívre az egyik turista. Ezt később az egyik lakos Kínában lakó ismerőse is megerősítette, aki rájött, hogy a Bicester Village-i nagy bevásárlóközpont felé vezető úton található tipikus, gyöngyörű angol faluként reklámozza a Kidlingtont az egyik kínai utazási iroda.

Kidlington lakói egyébként elégedettek azzal, amijük van. Huzamosabb ideje állnak ellen annak, hogy városnak nyilvánítsák a községet, bár minden adott lenne hozzá. Egyszer le is szavazták a kezdeményezést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló