Érdekes

Mit ajándékoznál az olyan barátodnak, aki ki sem lép az otthonából?

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.20 | 08:35

Menő tippek nerd vagy mozgásában korlátozott ismerősökkel rendelkezők számára.

Kim White / Nintendo of America via Getty Images
Kim White / Nintendo of America via Getty Imagesfotó: Kim White / Nintendo of America via Getty Images

A Gizmodo van olyan figyelmes, hogy gondol azokra az emberekre is, akik legjobban a négy fal közt érzik magukat. Azokról van szó, akik se moziba, se színházba, de még egy wellness hétvégére sem hajlandóak kimozdulni, és a vásárlásaikat is többnyire online intézik.

Itt van például a Playstation. A virtuális valóság bármelyik otthon egyhangúságát képes egy időre eltüntetni, főleg ha egy remek minőségű cuccot szerzünk be: a Google és a Samsung rendszerei például erre kiválóan alkalmasak. De a Sony által kifejlesztett konzol segítségével már a jövőben is érezhetjük magunkat.

Levegőtisztító

Annak javallott, aki ha ritkán is, de néha azért elhagyja a főhadiszállását. Még ha valamelyest hozzá is van szokva a saját kipárolgásaihoz, akkor is sokkot kaphat a kimenőről visszatérve az állott szagtól. Mert időnként muszáj elugrani otthonról, és a szellőztetés sem mindig megoldható opció. Ha szeretett remeténk esetleg néha bebocsát valakit barlangjába, akkor igencsak jól jöhet egy ilyen megbízható kütyü.

Otthoni kézműves sörgép

Attól, hogy valaki kerüli a másokkal való fizikai érintkezést, még szeretheti a sört. A kocsmázás közösségi élménye helyett a magányos malátaszürcsölgetés is szintet léphet egy ilyen ketyere segítségével. A 100 receptet is tudó masina 800 dollárba (233 ezer forint) kerül: szóval ha meglepjük vele, akkor még a leg-nerd-ebb cimboránknak sem illik elutasítania az „Igyunk meg egy sört nálad!” felszólításunkat.

Cozmo

A háziállat tartás némileg nehezített pálya avisszavonult életet élők számára: egy kutya input-output szükségletei például rendszeres kimozdulást igényelnek. Az Anki megnyerő kis robotja, Cozmo képes a „gazdi” hangulatát levenni, illetve saját maga is rendelkezik érzésekkel. A 180 dolláros (52 ezer forintos) kis  kedvenc hajlandó néhány közös játékra is.

Kamera a bejárati ajtóra

Akár ha csak home office-ban nyomja a barátunk, akkor is jó szolgálatot tehet egy spéci kamera, amely bárhová felszerelhető, vezeték nélkül is működik, és kiválóan ellenáll a környezeti ártalmaknak. A 360 fokban is látó kütyü már 200 dollárért (58 ezer forint) a miénk is lehet.

Tévés segítség

Az otthonülők feltételezhetően jó viszonyt ápolnak a televíziókészülékkel. Ezt lehet még jobban kiépíteni például a Roku Premiere+ dobozzal, mely készlet jóvoltából a Netflix és Hulu adásai is könnyebben lesznek elérhetőek, illetve még gyönyörű képminőséget is ígér a termék leírása.

Cápás vagy sellős hálózsák

Aki úgysem jár tengerpartra, és vízi lényeket sem valószínű, hogy egy népszerű akváriumban szeretne nézegetni, azt boldoggá tehetjük egy ilyen menő, mindössze 37 dolláros (10 ezer forintos) hálózsákkal. A bebújós ágynemű megajándékozza nem túl nagyra nőtt tulaját egy szoft cápatámadás vagy sellővé válás élményével, mely nem fogja megzavarni az álmát.

Okos bidé

Aki egyébként is szokta az alfelét így ápolni, az különösen fel fog dobódni ettől a felszereléstől. Állítható lesz a hőfok és víznyomás, és ezzel már fel is keltettük az érdeklődést az 50 dolláros (15 ezer forint), elegáns, krómozott szett iránt.

És a végére maradt az igazi geek szórakozás, a Nintendo klasszikus kollekciója. Az 1985-ös szett újrakiadása igazi gémer csemege: 30 játékra tehetünk szert vele, melyek közt a Super Mario Brothers is ott figyel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló