Érdekes

Barbie az Instagramon coming outolt, a lányokat szereti?

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.30 | 14:49

"Love Wins", vagyis "a szerelem győz" felirítú pólóban, kézenfogva ül két Barbie baba a Barbie Style Instagramján, ami elég gyanúsan arra utal, hogy mindenki kedvenc babája a lányokhoz (is) vonzódik.

Persze egyártelmű magyarázat nem érkezett a gyártótól arra vonatkozóan, hogy Barbie akkor most leszbikus vagy biszexuális, esetleg az egészet félreértjük, de a képet elnézve azért jogosan merülhet fel a gyanú:

Merész, de időszerű húzás lenne a Mattel részéről egy LGBTQ+ karakter, bár ahogyan az várható is volt, a kommentekben rengetegen nem értenek egyet a dolog létjogosultságával. Egyesek károsnak ítélik meg, hogy egy játékgyártó ilyen üzenetet adjon át a fiatal korosztálynak, vannak, akik szerint az emberek csak belemagyarázzák a fotóba a jelenséget, mások váltig állítják, hogy ők már gyerekként is tudták, hogy Barbie a saját neméhez vonzódik.

A valóság csupán annyi, hogy az 1959 óta Barbie babákat gyártó Mattel hivatalosan is kiáll a házassági egyenlőség mellett, azaz támogatja az azonos nemű párok frigyre lépését. A Forbes szerint 1959 és 2008 között egy milliárdnál is több Barbie babát értékesítettek, az elfogadásra irányuló nézetet pedig ilyen széles körben eddig talán még egy márka vagy cég sem hirdette nyíltan, kiváltképp nem gyermekjátékokat forgalmazó vállalkozás.

Fotó: Instagram / barbiestyle


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló