Érdekes

6 bizarr titok a szexuális vonzalomról, amire nem is gondolnál – mutatjuk!

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.01 | 07:18

Számos tanulmány foglalkozik a két ember közötti vonzalom természetével: noha nincs logikus magyarázat arra, hogy miért éppen az az ember kelti fel az érdeklődésünket, aki, bizonyos apró részletek természetére már fény derült. Miért is ne használhatnánk ezt a tudást a magunk javára?

1. A piros még mindig a legszexibb szín.

A Bostoni Egyetem tudósai nemrég megállapították, hogy a vörös a szenvedély színe: ösztönösen a termékenységhez kapcsolódik a tudatalatti szintjén, és ezért mindkét nemre stimuláló hatással van. A vörös posztó tehát nem csak a bikát, az embert is felizgatja, ezért érdemes a hálószobában ezt az árnyalatot is felvonultatni. A szakemberek arra is rájöttek, hogy a piros ruhát viselő férfiakat a nők erősebbnek és gazdagabbnak hiszik, mint az egyéb színekben mutatkozó társaikat – igazán elgondolkodtató, nem?

2. Óriási tévedés, hogy a férfi kezdeményez.

Az első lépés az esetek kilencven százalékában a nőhöz kapcsolódik: általában a félreérthetetlen szemkontaktus az, ami a férfi érdeklődését felkelti. A finom mosoly, a barátságos testbeszéd a nők részéről szintén a flört katalizátora: így aztán tízből kilenc esetben, amikor a férfi odalép egy nőhöz, hogy megszólítsa, az első lépés a nőé volt, a férfi csak reagált erre. 

3. A kutyával valóban könnyebb csajozni.

Gyakran hallunk vicceket arról, hogy a pasik kölcsönkérnek egy kisbabát vagy egy helyes kutyust, hogy könnyebben tudjanak csajozni. Nos, a tudomány igazolja a fenti állítást: házi kedvenc társaságában valóban nyitottabb mindkét nem, ráadásul az első beszédtéma is megvan (mi más, mint az eb, nyilván). A nők háromszor szívesebben felejtik a tekintetüket egy idegen férfin, ha azt kutya is kíséri… azt pedig már a 2-es pontnak köszönhetően jól tudjuk, hogy a szemezés a nő első lépése a másik nem felé.  

4. A nők számára az illat a fontosabb, mint a külső.

Ahhoz, egy nő érdeklődni kezdje egy férfi iránt, először az illatához kell, hogy vonzódjon. Ha az illat nem stimmel, a férfi lehet bármilyen jóképű, a nő ösztönösen el fog húzódni tőle. És itt természetesen nem az alapvető higiénés szabályok betartásáról van szó, hanem az ápoltsággal együtt járó természetes illatról, amit nem nyom el a legfinomabb parfüm sem. A férfiak számára a nő illata nem ennyire fontos (ellentétben az egyéb külsőségekkel), de még mindig jelentős. 

5. Bizonyos testtípus mindkét nemet jobban vonzza.

Noha egyéni kivételek természetesen szép számmal akadnak, a tudósok szerint a nők számára leginkább a szimmetrikus testalkatú férfiak számítanak vonzónak, akik mély hangon szólalnak meg. A hölgyek többsége ezzel szemben azt állítja, hogy a karizmatikus férfiak keltik fel az érdeklődésüket, és a testi tökély kevésbé izgatja őket. Az ideális női alkat már könnyebben körülírható: a 80-67-80-as modellalkat túlzás, de a kutatás szerint a csípő-derék arány valóban fontos. A széles csípő vonzza a férfiakat, de a számokra természetesen ők sem ügyelnek túlzottan: az összhatás az, ami számít. 

6. A két nem ösztönösen átveszi egymás gesztusait.

Amikor két ember vonzódik egymáshoz, ösztönösen átveszik egymás arcjátékát és gesztusait. A nők különösen hajlamosak erre, ez a kötődés egyfajta természetes, ösztönös jele. Amikor a férfi is átveszi a nő reakcióinak a lenyomatát, a nő észrevétlenül jobban fog vonzódni hozzá. Tulajdonképpen ez a folyamat az alapja annak, ahogy a friss pár egymáshoz csiszolódik.   


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló