Érdekes

Mit árul a szörföző szamuráj?

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.06 | 11:50

Nem csak mókásan vacak japán reklámok vannak. Akadnak olyanok is, amik menőségben utolérik a legjobb nyugati reklámokat, sztoriból pedig bennük van egy fél Mijazaki-anime.

A Suntory whiskey soha nem vette félvállról a reklámokat. Sammy Davis Juniortól Sean Conneryig az összes lényeges sztár elmondta már a kamerába nézve, hogy mást nem hajlandók inni, mert a Suntory maga a tökély. Aztán jött egy még sokkal jobb reklám, amiben a világ legmenőbb jégkockáját gyártják le, mert csak az méltó az italhoz.

Meidzsi-reform? Ne viccelj!

Mivel hirdeti magát egy cég, amelyik a világ egyik legnagyobb instant rámentészta üzeme? Igen, azokról a tésztákról van szó, amit forró vízzel meglocsolva öt percen belül megkapjuk az átlag egyetemista hóvégi ételét. Természetesen szamurájokkal, de nem is akármilyen szamurájokkal, BMX-ező és szörföző harcosokkal.

Így néz ki ma egy hadúr

A cég ugyan nem japán, a Hearthstone-t az amerikai Blizzard fejleszti, de idén nyáron olyan reklámot csináltak a játékhoz, ami tökéletes. Akadnak benne újrahasznosított és kiforgatott sztereotípiák, nagyszabású lassított felvétel és egy igazi rezzenéstelen arcú idősödő japán főnök, akiről kiderül, hogy nem is a kor miatt gyűrött a feje.

Az áramot is lehet reklámozni

Hogy miért jobb a LED-fényforrás, mint a szentjánosbogár? Végre itt egy kétperces reklám, ami jó alaposan végigmagyarázza. Teljesen szürreális, de mégis szerethető.

Az áramot is vezető tinta nem egy nagy ötlet, egy-két barkácsboltban itthon is lehet kapni. A lenti reklámban mégis sikerült egy olyan várost rajzolni ezzel az eszközzel, amivel szívesen játszanánk. Igen, a kisautóval is.

Nem igazi, de bár az lenne

Ami pedig még az igazi japán reklámoknál is jobb, azok a direkt hülyeségnek kitalált termékek reklámjai. Itt van például a mobiltartásban elfáradt kezű emberek számára kitalált csodálatos hattyúnyakú készséget bemutató videó.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.