Érdekes

Mit árul a szörföző szamuráj?

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.06 | 11:50

Nem csak mókásan vacak japán reklámok vannak. Akadnak olyanok is, amik menőségben utolérik a legjobb nyugati reklámokat, sztoriból pedig bennük van egy fél Mijazaki-anime.

A Suntory whiskey soha nem vette félvállról a reklámokat. Sammy Davis Juniortól Sean Conneryig az összes lényeges sztár elmondta már a kamerába nézve, hogy mást nem hajlandók inni, mert a Suntory maga a tökély. Aztán jött egy még sokkal jobb reklám, amiben a világ legmenőbb jégkockáját gyártják le, mert csak az méltó az italhoz.

Meidzsi-reform? Ne viccelj!

Mivel hirdeti magát egy cég, amelyik a világ egyik legnagyobb instant rámentészta üzeme? Igen, azokról a tésztákról van szó, amit forró vízzel meglocsolva öt percen belül megkapjuk az átlag egyetemista hóvégi ételét. Természetesen szamurájokkal, de nem is akármilyen szamurájokkal, BMX-ező és szörföző harcosokkal.

Így néz ki ma egy hadúr

A cég ugyan nem japán, a Hearthstone-t az amerikai Blizzard fejleszti, de idén nyáron olyan reklámot csináltak a játékhoz, ami tökéletes. Akadnak benne újrahasznosított és kiforgatott sztereotípiák, nagyszabású lassított felvétel és egy igazi rezzenéstelen arcú idősödő japán főnök, akiről kiderül, hogy nem is a kor miatt gyűrött a feje.

Az áramot is lehet reklámozni

Hogy miért jobb a LED-fényforrás, mint a szentjánosbogár? Végre itt egy kétperces reklám, ami jó alaposan végigmagyarázza. Teljesen szürreális, de mégis szerethető.

Az áramot is vezető tinta nem egy nagy ötlet, egy-két barkácsboltban itthon is lehet kapni. A lenti reklámban mégis sikerült egy olyan várost rajzolni ezzel az eszközzel, amivel szívesen játszanánk. Igen, a kisautóval is.

Nem igazi, de bár az lenne

Ami pedig még az igazi japán reklámoknál is jobb, azok a direkt hülyeségnek kitalált termékek reklámjai. Itt van például a mobiltartásban elfáradt kezű emberek számára kitalált csodálatos hattyúnyakú készséget bemutató videó.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Szerdán is lecsap a jégeső
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 22.