Érdekes

Egy srácnak ellopták a telefonját, erre leforgatta ezt a filmet

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.20 | 14:21

Anthony van der Meer filmszakos egyetemista dokumentumfilmjét valójában a véletlen (már ha létezik olyan) meg az élet írta és rendezte. Még úgy is mellbevágó, hogy nagyjából előre sejthetjük, mit kapunk.

Anthony van der Meer-nek egyik este ellopták a telefonját. Belegondolt, hogy egy vadidegen ember hozzáfér minden személyes dolgához: fotóihoz, üzeneteihez, jegyzeteihez, kapcsolataihoz. Hátborzonagó érzés volt, viszont adott neki egy ötletet. Ellopat egy telefont, majd követni kezdi a tolvajt, és mindezt filmre is veszi.

filmes

Vett egy telefont, őrizetlenül hagyta és várt. Előtte viszont rátöltött egy olyan app-ot, amivel távolról követni tudta a készüléket (és így a tolvajt), hang- és fotófelvételt készíthetett vele, lehallgatóként használhatta azt, és bármihez hozzáférhetett, amit a tolvaj a telefonnal csinált vagy készített.

Két héten át követte a tolvajt, közben alaposan megismerte az életét, a körülményeit, részvét ébredt benne iránta, hogy mennyire szegény, meg is kedvelte a megfigyelés végére. És aztán bűntudata támadt, mert egy vadidegen után kémkedett, aki semmit nem tudott az egészről. Ekkor hagyta abba.

De a tanulságot persze levonta az esetből: bárki bárkit bármikor, és egészen könnyen megfigyelhet. És ez akkor igazán a hátborzongató, ha meg is teszed valakivel. Csak úgy.

A Find my Phone című filmet egy hét alatt 3 és félmillióan nézték meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló