Érdekes

Szürreális: emberre támadtak a robotok a Tesla-gyárban

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.28 | 14:48

Megpróbálták eltussolni, mindent megtettek, hogy ne derüljön ki a 2021-ben történt eset.

Fotó: Pixabay.com/geralt CC0

A Tesla 2020 óta hivatalosan is alkalmaz robotokat az autót gyártó egységeiben és a Daily Mail információi szerint 2021-ben történt egy támadás, amit egy robot okozott.

Nagyon megrettentünk, mert egyszer csak az egyik robot megtébolyodott. Mintha hibás parancsot kapott volna, abbahagyta a munkát és nekitámadt a hozzá legközelebb eső munkásnak. Fojtogatni kezdte és egy véres sebet is ejtett a nyakán. Hatalmas volt a pánik, a vészleállító gombot kellett benyomni. Szürreális volt, a robot végezte a dolgát, autóalkatrészeket csavarozott össze, majd egyszer csak nekitámadt a mellette dolgozó munkatársának. Azért volt döbbenetes az egész szituáció, mert nem megütötte, hanem fojtogatni kezdte, márpedig ez a mozdulat egyáltalán nem véletlen. Tehát két lehetőség van: az egyik, hogy beprogramozták ezt a robotba, a másik pedig, hogy a mesterséges intelligencia segítségével ezt magától „tanulta”. Szerintem erre soha nem kapunk választ.

 mesélte egy alkalmazott a brit lapnak.

Okostelefont vennél? Ezzel a videóval segítünk eligazodni a telefonok útvesztőjében.

 

De egy ennél rejtélyesebb ügy is történt a gyárban, a beszámolók alapján egy Antelmo Ramírez nevű munkatárs gyanús körülmények között elhunyt. A halála okaként hőgutát állapítottak meg, de több munkatárs is cáfolta ezt…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló