Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Erotika

5 frappáns szextanács egy szexológus praxisából

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.13 | 14:30

Dr. Hilda Hutcherson nőgyógyász és szexológus „Mindaz, amit anyukád nem árult el a szexről” című könyvében ad pár tanácsot, ami férfiaknak és nőknek egyaránt szólhat.

1. Banálisan hangzik, de: ismerd meg a testedet!

„Nőgyógyászként dolgoztam több mint 20 évig, és döbbenten tapasztaltam, hogy a legtöbb nő egyáltalán nem ismeri a saját testét. Nem csak anatómiailag nincs tisztában a fizikumával, de még azt sem tudja, milyen érintésre hogyan reagál a teste” – írja népszerű könyvében a szakember, és bizony igaza van, Magyarországon sincs ez másként. Van még mit tanulnunk, no.

„Érdekes, hogy a férfiak valamivel jobban ismerik a saját testüket, mint a nők, de sajnos nekik is vannak hiányosságaik. Sokan csak a péniszükre koncentrálnak, pedig az erogén zónáink ismerete sokkal intenzívebbé teszi az orgazmust. Érdemes egy kicsit lelassulni, és időt szánni a játékra a szex előtt… és közben” – tanácsolja a szakember.

2. Tudatosítsd: a szex két ember játéka.

„Sajnos a magazinok arra tanítják a nőket, hogyan tegyék a férfit boldoggá, ezért minden nő jó akar lenni az ágyban. A valóságban a férfit csak akkor teheti boldoggá egy nő, ha ő maga is élvezi mindazt, amit átél, ezt tehát fontos szem előtt tartani” – nos, Hutcherson doktornőnek ebben is igaza van, minden ember megérdemli a jó szexet.

Nem érdemes olyasmire biztatni – kényszeríteni pedig pláne nem – a barátnődet, ami nincs az ínyére. Csak akkor tud igazán örömet szerezni orálisan, ha ezt ő maga is élvezi. Soha ne akard rábeszélni valamire a nőt, ami nincs az ínyére…

3. Képezd magad… elméletben is.

„A szex sokkal több a közösülésnél. Sokat segít, ha olvasol, filmeket nézel és elmélkedsz a különféle technikákról, amiket aztán majd a gyakorlatban is tesztelsz. Rengeteg tanulnivaló van, de mindez az élvezet eszköze” – ráadásul sokkal élvezetesebb ez a fajta agytágítás, mint a matematika vagy a kvantumfizika.

A magyarok szexuális kultúrája elmarad az európai átlagtól, ami annyit tesz, hogy sok pár az egészségügyi ürítésnél marad, ahelyett, hogy igazán belevetné magát a komplexebb élvezetekbe.

4. Beszélj nyíltan és bátran a vágyaidról.

„Sok nő azt hiszi, hogy a férfiaknak illik tudniuk, mi esik jól egy nőnek, hiszen a férfi örök vadász: sokan azért nézik el partnerüknek a hűtlenséget, hogy az még tapasztaltabb legyen az ágyban. Pedig nincs két egyforma nő szexuálisan: mindenkinek más jön be, éppen ezért ezt muszáj is kommunikálni a partner felé” – így van, a parákat meg el kell felejteni, néma gyereknek anyja se érti a szavát.

A nők a leginkább akkor tudnak megnyílni a vágyaikkal kapcsolatban, ha érzelmileg biztonságban érzik magukat. Törekedj arra, hogy a barátnőd lazán, nyíltan tudjon beszélni a meredekebb témákról is.

5. Legyen prioritás egy kapcsolatban az együttlét, összebújás.

Ha az ember sokáig nem hódol a testi örömöknek, hajlamos lekattanni a témáról. Erről ír Hutcherson doktornő is: „Könnyű egy idő után halogatni a szexet, hiszen az ember sokszor fáradt, ideges, frusztrált, ideje sincs. Éppen ezért ha máshogy nem megy, naptárba kell vezetni a szexre szánt időt: ez ugyanis nagyon fontos dolog, hiszen az aktus olyan kemikáliákat és hormonokat szabadít fel az emberben, ami erősebbé teszi a két ember közti köteléket.”

A férfiak esetében fontos, hogy kivegyék a részüket az otthoni és a gyerek körüli teendőkből: a párjuknak ugyanis akkor lesz idejük és kedvük a (jó) szexhez, ha esténként nem holtfáradtan zuhannak az ágyba…

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló