Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Erotika

Szereted, ha elfenekelnek? Egy szakértőtől most megtudhatod az okát

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.21 | 15:19

A fenekelés még mindig tabu? Bizonyos értelemben igen, bár A szürke ötven árnyalata miatt az utóbbi években megint előkerült a téma. Az emberek többnyire két táborra oszlanak ezzel kapcsolatban: vagy elítélik és el sem tudják képzelni, hogy ez másoknak élvezetet okoz, a másik tábor azonban preferálja, sőt, egyenesen kívánja a partnerétől. De vajon miért nem tudnak vele sokan azonosulni és egyáltalán mit jelenthet, ha valaki fantáziál róla?

Fotó: Pixabay / vendulkakocianova CC0

Nem kell ahhoz BDSM-párkapcsolat, hogy az ember kicsit felvillanyozza a szexuális életét, a fenekelés például remek módja lehet valami új felfedezésének. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy mindkét fél teljesen rendben legyen a dologgal, és ha útközben valakinek mégsem nyerné el a tetszését a játék, akkor azt ne féljen jelezni a partnere felé. De vajon a feminizmus-mozgalom korában elítélendő-e, ha valaki arra izgul, hogy uralkodjanak felette és büntessék, még ha csak a hálószobában is?

Ami azt illeti, nincs konkrét válasz arra, miért vannak oda a fenekelésért olyan sokan.

Egyesek élvezik, hogy a “büntetés” élvezettel jár, mások magát az érzést tartják rendkívül izgatónak. Egy egyensúlyban lévő párkapcsolatban mindenkinek nagy örömet okozhat ez a jelenség, ha nyitottak rá a felek

– mondta el Jessica O’Reilly, aki a @SexWithDrJess Podcast házigazdája.

Sok nő azért élvezi ennyire, mert egyfajta szerepjátékként tekint rá, izgatja őket, ha átveszik felettük az irányítást. Büntetésjellege is igen kívánatos lehet, de maga az érzés is szexuálisan stimuláló. Egy hivatásos domina is véleményt nyilvánított a témában. Goddess Lola Jean szerint a fenekelés tabujának megdöntése már alapból izgató gondolat.

Ha valaki “rosszalkodik”, azt általában valamiféle büntetés követi, csakhogy ennek minden pillanata élvezetes. Maga a fizikai momentum, a csattanás hangja és az érzés is nagyon imponáló tud lenni.

A szakértők szerint egyáltalán nem ördögtől való, ha valaki fenekelésre vágyik, hiszen ez arra enged következtetni, hogy egyre nyitottabb és kísérletezőbb a szex terén, kész levetkőzni a konvenciókat. Ehhez azonban feltétlen bizalomra lesz szükség a felek részéről és nem árt néhány szabályt előre lefektetni, hogy a határokat még véletlenül se lépje át senki.

Az erotikus fenekelés ne legyen se túl gyors, se túl erőteljes kezdetben. Az ütés hatására a vérkeringés beindul, a bőrfelület érzékenyebb lesz, ez pedig egyesek számára rendkívül kellemes érzéssel párosul. Mint mindenben, itt is érdemes kísérletezni, míg az ember rá nem érez a megfelelő tempóra és intenzitásra. Ahhoz, hogy testileg és érzelmileg is maradéktalanul sikerüljön a ráhangolódás, érdemes apró lépésekben haladni, valamint a megfelelő technika elsajátítása is rendkívül fontos.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló