Erotika

Nem kívánod a szexet? Ennek a hormonnak a hiányát érzed, és gyógyszer is lesz rá

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.31 | 10:03

Előfordul, hogy néha úgy érzed semmi kedved a szexhez, vagy a romantikához úgy egyáltalán? Ne aggódj, nem romlottál el, ez teljesen normális.

Fotó: Pixabay / Pexels
Fotó: Pixabay / Pexels

Az Imperial College London új tanulmánya szerint a kisspeptin nevű hormon képes arra, hogy jelentősen befolyásolja a szexuális vágyat.

De mi is ez a kisspeptin igazából?

A nemi jellegzetességek és szaporodási képességért felelős, viszonylag újonnan felfedezett hormon szintje hatással van a szexuális aktivitásra is. Mindez úgy lehetséges, hogy a kisspeptin két nagyon jelentős nemi hormon felszabadulását is serkenti, ez pedig a szexuális viselkedést is mozgósíthatja.

A kutatásban heteroszexuális férfiak egyik fele egy dózis kisspeptint, másik fele placebót kapott. Ezek után romantikus, vagy éppen szexuálisan izgató fotókat nézettek velük, melyeken párok szerepeltek, mindeközben az agyi aktivitást is figyelték. A kisspeptinnel kezelt férfiak agyában jelentősen nőtt a nemi vágyért felelős hormonok aktivitása.

Waljit Dhillo, a tanulmány vezető professzora szerint amellett, hogy a kisspeptin a reprodukciót, a szexuális vágyat és az intimitást is segítik, a hormon talán a depresszióban szenvedőket is a gyógyulás felé terelheti.

A kísérlet során több kisspeptinnel kezelt páciens is arról számolt be, hogy sokkal jobb kedvük lett a vizsgálat után.

Persze még kezdeti stádiumban van a kutatás, de a kutatók nagy áttörésre számítanak néhány éven belül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló