Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Erotika

A Youtube csúnyán befenyített egy barcelonai felnőttfilmest

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.14 | 18:39

A független erotikus tartalmakat készítő Erika Lust hozzáférése furán szűnt meg.

Erika Lust, egy erotikus tartalmakat előállító filmes Youtube-csatornáját július 4-én lőtték le, így közel 11 ezer feliratkozója maradt hoppon.

Az ok az „In Conversation With Sex Workers” című riportsorozatban való részvétele volt, mely szexmunkásokkal való beszélgetésekről szól. A műsor akkor már egy hete ment a szolgáltatónál; a barcelonai Lust pont promotálni kezdte Twitteren az ebben való szereplését, mikor pár órával később észrevette: megszüntették saját csatornáját.

Well, the day has come: my #Youtube account has officially been shut down and all of my NON-EXPLICIT content is gone ? This photo was taken on the set of “In Conversation With Sex Workers”, a five-part documentary that I shot last year with @mothandrustcorrupt @dantedionys and @riot.maria.x. I know we were happy back then, but I couldn’t be angrier today ? Last week Maria shared the link to the documentary on her social media accounts; a few hours later, my YouTube channel was shut down, even though the documentary was just four people talking to the camera, not even an inch of skin shown. I blame SESTA-FOSTA for this. SESTA-FOSTA is attacking free speech rights online while at best doing NOTHING for trafficking victims and making sex workers’ lives even harder. Check out my Stories for my rant on my blog post and watch the documentary, now fully hosted on MY OWN servers so no one can ever take it down again. . . . #erikalust #sexworkiswork

A post shared by Erika Lust (@erikalust) on

A hivatalos magyarázat az volt, hogy megszegte a közösségi irányelveket. A nő honlapján a riportsorozat továbbra is elérhető, melyben négy szexmunkás érint a foglalkozásukkal kapcsolatos kérdéseket: a törvény, az ügyfelek és a feminizmus témakörében. A pornográfia történetét is súrolják, illetve az ipar társadalmi megítélésének változásait. Egyik anyag sem tartalmaz meztelenkedést, és közösülésről sem beszélnek részletesen.

Semmilyen szókimondó tartalom nincs, sem szex, vagy meztelen testrészek, még egy mellbimbó sem látszik, ami kiverhetné a biztosítékot a Youtube-nál. Csak szakmai eszmecserét folytattunk.

írja a felháborodott Lust a saját oldalán.

Kiderült, hogy a szolgáltató nem is ezt nehezményezte elsősorban a törléskor. A videókhoz kapcsolódó linkek vezetnek szerintük messzire: a nő produkciós cégének oldala például már sok nekik – a pornó kategóriába sorolják. Lust szerint elszaladt velük a ló: a honapja tiszta, és a szabályokra ügyelő Youtube-oldala is ugyanígy rendben volt.

2016-ban már akadt a független filmesnek gondja a szolgáltató-óriással, szerinte túl szigorúak voltak vele akkor is, mást közben futni hagytak. Randioldalak és szexuális munkát közvetítő hirdetések például könnyen átcsúsztak a szűrőn.

Ez a fajta cenzúrázás pont arra segít rá, hogy még rosszabbul kezelje a társadalom a szexuális problémákat. Így is negatív a kultúránkban az erotika megítélése: csak titokban, a négy fal közt illene művelni. Nem mutathatjuk meg, hogy mennyire élvezzük, ha élvezünk egyáltalán.

It was July, 2013. I had been filming adult cinema for five years, and I realized I wanted to turn real people’s fantasies into erotic, cinematic and explicit short films. I wanted to film the adult content you wanted to see, to build a community of sex positive people who wanted to be a part of the creative process of my films. That’s how, five years ago, #XConfessions came to be ♠ To celebrate this amazing landmark (I still can’t believe it’s been 5 years!) I’m starting at the beginning. This photo is from XC Vol. 1. My first short film exploring the wonderful art of #shibari ? called “Hold me so tight it hurts”. It stars the lovely @ambernevada ♥ with whom I’ve worked many times since. It’s a 7 minute solo short film where Amber masturbates while being tied up. It’s so simple and yet, I feel it represents the spirit of #XConfessions perfectly. To this day I still remember the confession it was inspired by ? Do you want to know more about these five years of XConfessions?? I’ll be sharing photos of older short films all month, to celebrate #XCturns5 ♦ will you join me for the ride? . . . #erikalust #xconfessions #xcturns5

A post shared by Erika Lust (@erikalust) on

Az utóbbi időkben beszigorított a Youtube: nehezebb videósként pénzt keresni, és a saját oldalak promóciója elé is akadályokat gördítettek. Például volt olyan, hogy erre a platformra egy teaser videó kerülhetett fel, a teljes tartalomért pedig a Facebookra irányítja az érdeklődőket a bejegyzés.

Lust számára az utolsó nagy lehetőség úszott most el, hogy szélesebb közönséget is elérjen filmjeivel – a Vimeo-ról ugyanis már kitették a szűrét.

A fiatal nézőinket elvesztettük így, akik egy olyan alternatívát láthattak nálunk, ami eltér a sztárolt felnőtt tartalmaktól. Már nem találnak olyan könnyen ránk, pedig filmjeinkben a beleegyezéses, női gyönyör ábrázolása magas etikai követelményeknek felel meg, és ízlésesen jelenik meg.

Lust szerint így a mainstream pornó lesz csak kéznél, pedig fontos volna az új női filmesek hangját is meghallani. Lényeges dolgokról szerezhetnének így tudomást a fiatalok, teszi hozzá a Motherboard.Vice.com.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.