Erotika

Egyre több férfit érint: ezért veszélyes a szexszomnia

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.07 | 18:18

Bár abszurdnak tűnhet, de egyre több férfi panaszkodik úgynevezett “szexszomniás” tünetekre, melynek hatására álmukban kezdeményeznek szexet a párjukkal.

Egyre több férfit érint a még a kilencvenes években diagnosztizált szexszomnia szindróma, vagyis az alvás közbeni szex kezdeményezése. A furcsa állapot jellemzője, hogy az érintett álmában, alvás közben követeli a szexet, sőt magára az aktusra is képes. Másnap reggel azonban, ha a betegnek elmesélik, mit csinált éjjel, semmire sem emlékezik.

Ezt a betegséget a legtöbb orvos az alvajárás egyik változatának tartja, amikor is valaki megakad az álom és az ébrenlét határán. Az állapot felismerését azonban nehezíti, hogy az érintettek többnyire nem fordulnak orvoshoz, sőt beszélni sem szeretnek róla. A bizarr tünetek jelentkezhetnek hetente párszor, de előfordul, hogy valaki egy éjszaka akár háromszor is “letámadja” a párját, ami kialvatlansághoz és feszültséghez vezethet.

Egy kapcsolat elején persze ez az állapot néha még fel is dobhatja a szerelmesek éjszakáit, később azonban szakításhoz is vezethet. Vannak olyan párok is, akiknek ez idővel is örömet okoz, sőt előfordul, hogy még jobban is élvezik a félálomban átélt szexet, mint a nappalit. Ritkán azonban veszélyes is lehet, voltak olyan nők, akik arról számoltak be, hogy párjuk álmukban szexuális bántalmazta őket.  Jelenleg sajnos a szexszomniára nincs közvetlen gyógymód, az orvosok csak nyugtatókkal és altatókkal tudnak segíteni a betegeken.

Forrás: napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló