Erotika

Meghökkentő infók érkeztek a magyar nők szex-étvágyáról

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.04 | 11:18
  • trendindex: 5

Online felmérés készült a magyar nők szex szokásairól.

A 18–49 éves magyar nők nagy része havonta egy-kétszer szexel. Ugyanennyien ezt havi 10-12 alkalommal is megteszik. A házasoknál jóval ritkább a szex, mint a párkapcsolatban élőknél. A harmincasok élvezik a legrendszeresebben a nemi örömöket. A JOY Magazin kutatása a szexuális egészség világnapja (szeptember 4.) alkalmából készült.

A magyar nők közel negyede nem szexel

A 18–49 év közötti nők közel negyede (20%) saját bevallása szerint egyáltalán nem él szexuális életet. A többségnek (60%) azonban havi rendszerességgel van része testi örömökben. Köztük azonos (16-16%) azoknak az aránya, akik havi 1-2 alkalommal szexelnek és azoknak, akik jóval többször, egy hónapban 10-12 alkalommal is megteszik ezt. A mindennap hancúrozók és az évente csak egyszer-kétszer lepedőakrobatázók tábora azonos méretű. 7-7 százalékban fordulnak elő a nagyon aktívak és a roppant keveset szexelők is.

„Kutatások szerint azok a nők a legboldogabbak,

akik heti 1-3 alkalommal élnek nemi életet, ebbe beletartozik az önmagukkal való játék is” – mondta Rozs Erika szexuálpszichológus. „Az ennél több szex nem növeli a boldogság érzetét, míg a kevesebb hosszú távon vezet csak egészségügyi vagy mentális problémákhoz. A szexet darabszámra mérni soha nem jó dolog. Nagyon egyéni, hogy kinek mennyire van szüksége, lehetősége, a szex mennyisége nagyban függ az egyéni lehetőségektől, életkortól, körülményektől” – magyarázta a szakértő.

A harmincasok a legrendszeresebbek a szexben

Nem kell leírni az idősebbeket, ezt erősíti a JOY-kutatás eredménye is, amely szerint a mindennap szerelmeskedők között a 40–49-es korosztályból vannak a legtöbben (8%), négy százalékuknak pedig egyenesen naponta több együttlétben is van része. A legfiatalabbak között 7%, a harmincasok körében pedig mindössze 5% vallott arról, hogy a szex a mindennapok része. A felmérés tanulsága, hogy a 30-asok szexuális élete a legkiegyensúlyozottabb, 71%-uk havi rendszerességgel szexel, míg a fiatalabbaknak a 64%-áról, a negyveneseknek pedig csak a feléről mondható el mindez.

A heti 3-ból havi 1 lesz

Az azonban jól látszódik, hogy rendszeresség ide vagy oda, a kor előrehaladtával az intim összebújások száma bizony csökken. Míg a huszonévesek többsége havi 10-12 alkalommal bújik ágyba párjával, addig a harmadik ikszüket taposók a havi 5-6 alkalmat preferálják, a negyvenesek pedig havi egy-két alkalommal szexelnek.

A harmincasok között vannak a legkevesebben azok is, akik egyáltalán nem élnek nemi életet, esetükben ez az arány 16%, míg a húszasoknak a 20%-a, a negyveneseknek pedig 24%-a él szexmentesen. „A szex mennyisége nagyban összefügg az életenergiával, ami az élet teljes hossza alatt pulzál. Hol több, hol kevesebb az energia erre. Az, hogy a fiatalok többet szexelnek, nem biztos, hogy minden esetben minőségi szexet jelent, míg a kevesebb szex lehet, hogy jobb minőségű, ami hosszabb időre ad kielégültséget a nőnek” – mondta a szexuálpszichológus.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló