Uncategorized

Hatéves korukban kapnak először telefont a magyar gyerekek

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.07 | 15:30

Ez derül ki a Yettel és az Xplora reprezentatív kutatásából.

Az 5 és 11 év közötti iskolás gyerekek Magyarországon jellemzően 6 éves koruk körül kapnak mobiltelefont, általában SIM-kártya nélkül.

A SIM-kártya nélküli telefonokat általában játékra és mesenézésre használják a gyerekek, akik átlagosan 8 éves koruk után kapnak bele kártyát, amivel korlátok nélkül tudják használni a telefonjukat. Tízből kilenc gyerek rendszeresen internetezik a telefonnal, wifi segítségével.

Okostelefon fél millióért? Mit tud a Samsung divatos modellje? És mi a legnagyobb hiba? Nézz bele legújabb videónkba!

A szülők fele azért ad mobilt a gyereknek, hogy bárkit fel tudjon hívni, ha gond van. De négyből három szülő attól is fél, hogy a gyerek túl kicsi a mobilhasználathoz, a megkérdezettek 42 százalékát ez tartja vissza a készülékvásárlástól, közülük pedig 31 százalék attól fél, hogy felnőtteknek szóló tartalmat fog nézni rajta az iskolás. Tízből négy szülő pedig amiatt aggódik, hogy a telefon az aktív testmozgástól vonja majd el az időt.

A kutatás szerint a 10–11 éves korosztály 72 százalékának van SIM-kártyás okostelefonja, a felük már rendszeresen használ laptopot és tabletet is. Csak 5 százalék az, akinek semmilyen digitális eszköze nincsen.

A Yettel és az Xplora közös kutatása 500 fő megkérdezésével zajlott 2022. április 28. és május 5. között. A szülői minta reprezentatív azon háztartásokra, amelyekben 15 évesnél fiatalabb gyermekek élnek, településtípus és régió szerint. A gyermekek mintája reprezentatív az 5–11 éves gyermekekre nem, életkor és régió szerint.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Ördög Nóra nem főz karácsonykor
  • szerző:nuus
  • 2022. 11. 24.