Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Uncategorized

“Nem homofóbiáról van szó, hanem gyermekvédelemről” – ezzel magyarázta a kormány L. Simon kirúgását

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.06 | 16:48

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, felmentették L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából.

Erről ő maga is beszámolt közösségi oldalán.

Kirúgta a Fidesz L. Simon Lászlót, most bizonygatja: nem is veszélyes a gyerekekre

Mint ismert, a Mi Hazánk kezdeményezésére Csák János úgy döntött, hogy tizennyolc év alattiak a továbbiakban nem látogathatják a Nemzeti Múzeum kiállítását.

A párt azt kifogásolta, hogy a kiállításon „a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot, illetve a meleg idősotthont ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat” – írja a 24.hu.

A Magyar Nemzeti Múzeum viszont azt írta: nem tudja jogszerűen végrehajtani a kulturális és innovációs miniszter felszólítását, miszerint 18 évesnél fiatalabbak ne látogathassák a 2023-as World Press Photo kiállítást. Sőt, L. Simon ironikusan meg is köszönte Dúró Dórának, hogy felkeltette a közönség érdeklődését a kiállítás iránt.

A hétfői parlamenti ülésen is szóba került L. Simon László kirúgása a Magyar Nemzeti Múzeum éléről.

A döntést Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese vette védelmébe, és adott rá magyarázatot.
Azzal kezdte, hogy egyrészt a

gyermekeink védelme a legfontosabb, és ezért mindent meg is teszünk. A második pedig az, hogy a törvényeket minden magyar állampolgárnak be kell tartania. Szó sincsen ebben az ügyben homofóbiáról, tisztelt képviselő úr. Gyermekvédelemről van szó, és a gyermekvédelmi törvény betartásáról van szó.

Az államtitkár szerint a Nemzeti Múzeum fotókiállításán voltak olyan képek, amelyek a 2021-ben elfogadott, gyermekvédelminek nevezett törvény passzusaival ütköztek. Ezért a minisztérium vizsgálatot kezdeményezett, és megírta a Magyar Nemzeti Múzeum vezetésének, hogy tartsa be a törvényeket.

Ennyi történt, kedves képviselő úr. Az, hogy a törvényeket sajnos a Magyar Nemzeti Múzeum vezetősége maradéktalanul nem tudta betartani, ez vezetett ahhoz, hogy a mai napon az a döntés született, amely kapcsán miniszter úr azonnali hatállyal felmondta főigazgató úr megbízatását. Ennyi történt, és nem más.

Vitályos újra hangsúlyozta:

nem homofóbiáról van szó, hanem gyermekvédelemről, a gyermekvédelmi törvénynek való megfelelésről.

További részletek itt olvashatóak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló