Üzlet

Most sír igazán a gitár: csődközelben a Gibson

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.20 | 16:13
  • trendindex: 2

A több mint 100 éve, Michinganban létrejött cég, amelynek hangszereit a legnagyobbak (is) pengették, elég nagy bajban van.

Nem túlzás azt állítani, hogy a rock- és popzene első vonalasai közül a legnagyobbak pengettek Gibsonon: Slash, Richie Sambora, Bob Marley, Carlos Santana , és a sort szinte a végtelenségig lehetne folytatni. Az ember azt gondolná a több mint 100 évvel ezelőtt alakult cégről, hogy amíg van rockzene, addig a Gibsonnál is süt a nap, azonban az élet erre most sajnos alaposan rácáfolt.

A Gibson éves árbevétele még mindig elég magas, 1 milliárd dollár körüli, viszont van egy komoly, 145 millió dollárra rúgó banki tartozása, aminek az esedékessége idén van, júliusig el kéne dönteni, hogy mi legyen: saját tőkéből fizetnek, újabb kölcsönökkel tudják le az idei lejárót, vagy csődöt jelentenek. Ezt a Gibson vezérigazgatója, Henry Juszkiewicz jelentette be egy közleményben. Közben a cég még egy amerikai befektetési bankot is bevont az ügybe, hogy mielőbb elintézésre kerüljön a dolog. Az pedig a jövő zenéje, hogy hogyan alakul a cég sorsa, de van egy olyan érzésünk, hogy meg fogják menteni. Ha más nem, majd lép Slash meg a többi Gibson-fan zenész a neves gitármárka érdekében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló