Üzlet

A youtuberek három százaléka lépi át a szegénységi határt

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.28 | 09:12

Mathias Bärtl végezte el a kutatást a Germany’s University of Applied Sciences egyetemen. Arra az eredményre jutott, hogy a youtuberek 96.5 százaléka nem lépi át az amerikai szegénységi küszöböt.

Szóval ha egy youtuber jól akar élni Amerikában, akkor fel kell küzdenie magát a top három százalékba. Viszont ha valaki tényleg sok pénzt szeretne, akkor a legfelső egy százalékot kell megcéloznia.

A statisztikából az is kiderül, hogy 14x könnyebb befutni gamerként, mint vloggerként.

A youtuberek átlagosan egy dollárt keresnek ezer megtekintésenként, tehát igazából az számít, hogy mennyien néznek meg egy videót, nem az, hogy hányan vannak feliratkozva a csatornára. Persze a sok feliratkozó általában több megtekintést jelent. Magyarországon 0.88 dollár jár ezer néző után, de a nagyobb videósok szinte mindegyikét szponzorálja egy, vagy akár több cég. A szponzorációért cserébe a videósok megjelenítik a cégek termékeit a videóikban.

Amerikában több, mint két dollárt kapnak 1000 megtekintés után, meg ugye az amerikai szegénységi határ magasabban van, mint sok más országban. Tehát  lehet azon a három százalékon kívül is jól élni a Youtube-ból, csak nem az USA-ban.

Nyitókép: pixabay.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló