Üzlet

Mire elég Jeff Bezos már-már elképzelhetetlen vagyona?

Néhány milliárd dollárt sem könnyű már elképzelni, elvégre a legtöbben csak álmodozni tudunk arról, hogy mit kezdenénk ennyi pénzzel. Ettől fogva elképzelni sem egyszerű, milyen lehet az ekkora gazdagság, mi most mégis megpróbáljuk szemléltetni, mit lehetne vásárolni a világ leggazdagabb emberének a vagyonából.

Az Amazon alapítója és a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos.

Az alábbi képen látható a világ legdrágább jachtja, aminek az építéséhez 10 tonna aranyat és platinumot használtak az építéséhez. A tulajdonosa Malajzia leggazdagabb embere, Robert Knok, a hajó ára pedig 5 milliárd dollár. Bezos pénztárcájából durván 40 darab ilyenre futna.

Egy kis netes kutakodás után kiderült, hogy felhőkarcolót építtetni nem is olyan drága mulatság, ha valakinek 200 milliárd dollár húzza a zsebét. Egy százemeletes épület már világszinten is hatalmasnak számít, emeletenként pedig nagyjából 20 millió dollárba kerül egy felhőkarcoló. Némi matek után kijön, hogy 2 milliárdból meglenne a dolog, ami Bezos vagyonának 1 százaléka.

A luxusjachtok vásárlása és a felhőkarcolók építése még mindig nagyon távol esik az átlagember képzeletétől, nézzünk néhány példát, amelyek közelebb lehetnek.

Jeff Bezos vagyonából kijönne:

  • ~15 millió új Suzuki Swift
  • ~150 ezer budapesti lakás
  • ~160 millió horvátországi nyaralás
  • ~350 millió belföldi hosszú hétvége
  • ~133 Mészáros Lőrinc

Reméljük, sikerült valamennyire képet adnunk arról, milyen lehet 200 milliárd dolláron ülni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló