Üzlet

Így kerülhető el a kiégés kreatív módszerekkel

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.10 | 18:13

Ha túl hosszú időn át túl keményen dolgozunk, előbb-utóbb eljutunk a teljes motiválatlanság és ötlettelenség állapotáig, amikor már kikelni sincs kedvünk az ágyból. De hogy lehet ezt elkerülni kreatív módon?

(kép: Pixabay)

1. Az elvonulások rengeteget adnak.

Sally Blount, a Kellogg School of Management munkatársa a LinkedIn-en nemrég arról írt, mit nyer az elvonulásokból egy-egy stresszes időszakot követően. Az elmúlt tíz évben évente legalább egyszer elment egy ilyen eseményre, amikor aztán két vagy három napot teljes némaságban tölt, de a legjobban azt szereti, amikor erre egy vagy két hét is marad. Ennyi idő kell ugyanis az agynak, hogy leálljon a mókuskerék állandó körforgásáról, és töltődni kezdjen.

Kezdetben Blount számára az elvonulások vallási jelentőséggel bírtak (jezsuita kegyhelyekre járt), de ma már egész egyszerűen gyakorlati szempontból van ezekre szüksége.

2. Éljük meg a munkahelyen kívüli kreativitást!

A 2015-ös Fast Company tanulmány szerint a legtöbbet az segíti, ha különféle mellékprojektekben éljük meg kreativitásunkat, amelynek nincs köze a munkánkhoz. Zenekar, blog, gyöngyfűzés, kirándulás, gombászás, főzés, horgászás... kit milyen tevékenység szólít meg. A lényeg, hogy a kreatív oldala is meglegyen...

3. Tartsunk home office napot, amikor/hacsak lehetséges.

Ez persze nem mindenhol, mindenki számára adott, de ha a cég nyitott rá, éljünk vele: egy kis eltávolodás az irodai nyüzsgéstől és a 9-től 6-os őrülettől mindenképpen jót tesz a motivációnak, ilyesformán pedig – hogy a munkáltató számára is legyen jó hírünk – a produktivitásnak is. Fontos, hogy ilyenkor közelebb kerülünk a számunkra igazán fontos dolgokhoz és emberekhez is, ami lelkileg stabilabbá, így lojálisabbá és teherbíróbbá válunk.

Ha pedig a fentiek közül egyik sem használ, úgy tűnik, ideje váltani... a munkahellyel van a gond, nem a kiégéssel önmagában véve.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
Komplett új albumot ad ki az ABBA
  • szerző:nuus
  • 2018. 06. 10.
Femin
Neked megvan a Toblerone alagút?
  • szerző:nuus
  • 2018. 06. 16.
A következő cikkek betöltése folyamatban...