Üzlet

Többé nem Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere, megelőzték

Nem ment jól az Amazonnak mostanában, Bill Gates visszavette a vezetést.

A világ leggazdagabb embere cím büszke viselője már nem Jeff Bezos. Egy régi nagy öreg, Bill Gates újra felült a csúcsra.

Világ leggazdagabb embere - Jeff Bezos
(fotó: Eric Baradat / AFP)

Tavaly márciusban írtunk róla, hogy Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa megelőzte Bill Gates-t, a Microsoft társalapitóját a világ leggazdagabb embereinek a listáján. Ekkor Bezos letaszította Gates-t a trónról, amin 24 évig ült.

Most viszont az Amazon elég rosszul zárta 2019 harmadik negyedévét, 7 százalékot esett az Amazon tőzsdei értéke. Így Bezos vagyona “csak” 103,9 milliárd dollár, Gates 105,7 milliárdjával szemben. Persze még érkezik az idei fekete péntek, amikor az Amazon eladásai elég rendesen megindulnak minden évben, szóval semmi okunk nincs félteni Jeff Bezos-t.

Bill Gates 1987 óta szerepel a Forbes magazin listáján, de már nem ő a világ leggazdagabb embere. A Microsoft cég alapítójaként és tulajdonosaként fontos szerepet játszott a 20. század végén felvirágzó mikroszámítógép-ipar történetében, olyan széles körben elterjedt szoftverek fűződnek a nevéhez, mint az MS-DOS vagy a Microsoft Windows.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.