Pénzügyek

Itt van a leggazdagabb emberek listája

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.07 | 15:17
  • trendindex: 3

Ahogy minden évben, a Forbes idén is összerakta a leggazdagabb emberek listáját. 2018-ban 2.208 dollármilliárdos került fel a listára, összesen 72 országból, és idén először egy magyar nevet is találhatunk az összeállításban.

Jeff Bezos, az Amazon igazgatója és a világ leggazdagabb embere. Fotó: Sajjad Hussain / AFP

A dollármilliárdosok listájára idén először került fel egy magyar. Csányi Sándor talán az OTP vezérigazgatójaként a legismertebb, a vagyonát pedig 1.14 milliárd dollárra becsülik, ezzel az 1999. a listán.

Nézzük, kik vannak a top5-ben

Jeff Bezos letaszította Bill Gates-t az első helyről, ahol már elég régóta tartózkodott, így a második helyre esett vissza a Microsoft igazgatója, 90 milliárddal. Bezos vagyonát 112 milliárd dollárra becsülik, ezzel ő az első, aki átlépte a 100 milliárdos határt. A harmadik Warren Buffet, aki a Berkshire Heathaway vállalat igazgatója. Őt követi Bernard Arnault, aki az LVMH feje, ők magas minőségű ruhákat és kiegészítőket gyártanak, például a Louis Vuitton márka is hozzájuk tartozik. Az ötödik pedig Mark Zuckerberg, a Facebook igazgatója.

Innentől a listán kevésbé ismert emberek következnek, főleg az USA-ból, ahonnan 585-en kerültek fel. Amerikát Kína követi, 373 dollármilliárdossal.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló