Üzlet

Egy törött állkapocs miatt hívják vissza a Samsung mosógépeit

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.04 | 15:01

Újabb nagy blama a Samsungnál. A felrobbanó telefonok után itt vannak a csonttörő mosógépek. Igen, mosógépek, amelyek rátámadnak az emberekre.

Önként hív vissza a Samsung 2,8 millió darab, 2011 és 2016 közt eladott felültöltős mosógépet – jelentette be az amerikai fogyasztóvédelem. Kiderült ugyanis, hogy a gépek egy része veszélyes: több mint hétszáz esetben számoltak be arról, hogy a centrifugázás során „túlzott vibráció” lépett fel, és ettől a gép teteje levált. Kilenc olyan esetről lehet tudni, amikor valaki meg is sérült, egy embernek az állkapcsát törte el a mosógép leváló darabja.

A veszélyes gépeket vagy ingyenesen megjavítják a tulajdonos otthonában, vagy becserélhetik másik, új készülékre. A Samsung hivatalos kommunikációja szerint számukra első a biztonsági kockázat csökkentése, de azért elég nehéz komolyan venni a koreai gyártót a Galaxy Note 7 után. A csúcstelefon esetében az akkumulátorok túlmelegedtek, egy részük kigyulladt vagy felrobbant. Azok visszahívása 5,3 milliárd dollárjába került a cégnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló