Üzlet

Elvesztheted a Youtube-felhasználódat, ha nem vagy elég nyereséges

A Youtube új szabályozása nem kegyelmez.

(kép: 123rf)

December 10-től törölhetik azokat a profilokat, amelyeknek reklámozás szempontjából nincs létjogosultságuk. Megvannak a követelményei annak, hogy valaki pénzt kapjon a platformtól. A szabályozás viszont nem csak rájuk vonatkozik, legalábbis a dokumentumban nem emelték ki, hogy csak róluk lenne szó.

Tehát nem csak a tartalomgyártók, a nézők is veszélyben vannak. Azt nem részletezték, hogy hogyan kell a cég számára nyereséges nézőnek lenni, talán sokat kell reklámokra kattintani. A legrosszabb része az egésznek, hogy nem csak a Youtube-felhasználóról szól a szabályozás, hanem mindenről, ami Google. Az pedig elég rosszul hangzik, hogy bárki elveszítehti az e-mail címét, mert nem kattintgat eleget a hirdetésekre.

Természetesen kiakadtak az internethasználók, az alábbi, erről szóló Reddit-poszt a cikk írásának időpontjában 50 ezer szavazatnál jár.

YSK that Youtube is updating their terms of service on December 10th with a new clause that they can terminate anyone they deem “not commercially viable” from r/YouShouldKnow


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.