Befektetés

Tudjuk, hogy szükségünk lesz pénzre nyugdíjas korunkban, de nem tudjuk, hogy honnan lesz

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.25 | 19:33

Megkérdezték a magyar lakosságot, hogy mi lesz, ha nyugdíjba megy.

Az aktív korú lakosság többnyire úgy gondolja, hogy a nyugdíjából kell majd áldoznia az időskori ellátásra. Azt még nem tudják, honnan lesz pénz erre.

Ilyen nyugdíjas évekbe például nem lennének rosszak
Ilyen nyugdíjas évekbe például nem lennének rosszak

A Groupama megbízásából készített, 18-59 évesek között készített felmérés szerint a bevásárlás, a takarítás vagy az utazás is problémává válhat. Az előbbi két tevékenységhez a válaszadók majdnem egyharmada tervez segítséget kérni. Attól viszont csak a válaszadók ötöde fél, hogy nem tud majd magára főzni.

A tevékenységekre havi 10-10 ezer forintot szánnak a válaszadók. Kivétel az ételrendelés, arra havi 20 ezret is elképzehetőnek tartana.

A kiadások szükségességét a mai 50-59 évesek minden más fiatalabb korosztályhoz képest alacsonyabbra becsülik, mintha a közvetlenül nyugdíj előtt állók jobban bíznának abban, hogy nem szorulnak rá fizetett segítségre. Leginkább a mai negyvenesek félnek attól, hogy nem fogják bírni a háztartási munkát, így ők nagyobb arányban terveznek a kiadásokkal is

– írja a Groupama közleménye.

A válaszadók ötöde számol az idősek otthonával. Azt viszont nem feltétlenül tudják, hogy az 54 ezer otthoni helyre jut 26 ezer várakozó. Ráadásul a válaszadók havi 55 ezer forintot szánnának az otthonra, ám ezek havidíjai már ma is meghaladják a 80 ezer forintot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló