Vállalatok

Most jött el az a pillanat, amikor a Netflix már többet érő vállalkozás, mint a Disney

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.25 | 18:46

De ezzel még nem ért véget a történet, mert a Disney nem hagyja magát, komoly ellencsapásra készül. A Netflixnél nem dőlhetnek hátra.

A túlzott örömködésnek és az elkényelmesedésnek már csak azért sincs itt az ideje, mert a két cég értéke közötti különbség nem nagy. Míg a Netflix 152 milliárd dollárt ér, addig a Disney “csak” 151,8 milliárdot. Viszont az előbbi nagyon hasít. Világszerte összesen 125 millió előfizetőjük van, ez a szám pedig 2030-ra felkúszhat a 360 millióra. 2018 első negyedévében 3.6 milliárd dollár bevételük volt. Ráadásul ahogy nő a népszerűsége a cégnek és termékeinek, úgy mennek egyre nagyobb nevek (pl. Will Smith, Adam Sandler, Keanu Reeves) is a céghez, hogy náluk adják ki legújabb filmjeiket és sorozataikat.

De a Disney sem hagyja magát! A Marvel és Star Wars blockbusterek még mindig jól, sőt egyre joban teljesítenek, jövőre pedig elindítaják saját streaming szolgáltatásukat is, és már lehet tudni, hogy indulni fog rajta saját gyártású Marvel-sorozat meg saját gyártású Star Wars-sorozat, meg egy vadonatúj Muppet show is. Vagyis a Netflixnek újabb kihívója akad, úgyhogy nem árt felkötni a gatyájukat nekik is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.