Vállalatok

Google-botrány: szoftverfejlesztők olvasgatják az e-mailjeiket

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.03 | 12:47

Évek óta csinálják úgy, hogy észre sem vettük.

Kép: Pixabay

A Google kiadja az e-mailjeinket harmadik személyeknek, ha érdemesek rá, világít rá a The Wall Street Journal. Végül is megengedtük nekik, a Gmail használatával elfogadtuk, hogy adattal foglalkozó- és fejlesztőcégek olvasgathatják a privát üzeneteinket és láthatják az összes, rejtett adatunkat. Bár az nem teljesen tiszta, hogy emberek olvasgatják, vagy algoritmusok vizsgálják őket.

Nem kell aggódni, csak a legmegbízhatóbbaknak adjuk oda az adataidat.

– mondja a Google. Rendesen átvilágítják azokat, akiknek az e-mailjeinkre fáj a foguk. Megnézik, hogy az adott vállalat alkalmazása rendben van-e, hogy a felhasználási feltételek jelzik, hogy a fejlesztők hozzáférnek a privát üzenetekhez, na meg azt, hogy egyáltalán jogosan kérik-e az e-maileket. Például egy másik e-mail app fejlesztéséhez kellenek, ha szeretnének szinkronizációt a Gmaillel. A Google emellett világossá tette, hogy elhajtják azokat, akik értelmetlenül kérik a Gmail felhasználók adatait.

Rendben van

Ez persze nem túl megnyugtató, de eddig nem volt semmi para abból, hogy harmadik felek megkapják az e-mailjeinket, mint például a Return Path és az Edison. Valószínűleg egyelőre nem kell aggódnunk emiatt, különösen így a Facebook-botrány után tudniuk kell, hogy az adattal bizony jobb nem szórakozni.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló