Vállalatok

Google-botrány: szoftverfejlesztők olvasgatják az e-mailjeiket

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.03 | 12:47

Évek óta csinálják úgy, hogy észre sem vettük.

Kép: Pixabay

A Google kiadja az e-mailjeinket harmadik személyeknek, ha érdemesek rá, világít rá a The Wall Street Journal. Végül is megengedtük nekik, a Gmail használatával elfogadtuk, hogy adattal foglalkozó- és fejlesztőcégek olvasgathatják a privát üzeneteinket és láthatják az összes, rejtett adatunkat. Bár az nem teljesen tiszta, hogy emberek olvasgatják, vagy algoritmusok vizsgálják őket.

Nem kell aggódni, csak a legmegbízhatóbbaknak adjuk oda az adataidat.

– mondja a Google. Rendesen átvilágítják azokat, akiknek az e-mailjeinkre fáj a foguk. Megnézik, hogy az adott vállalat alkalmazása rendben van-e, hogy a felhasználási feltételek jelzik, hogy a fejlesztők hozzáférnek a privát üzenetekhez, na meg azt, hogy egyáltalán jogosan kérik-e az e-maileket. Például egy másik e-mail app fejlesztéséhez kellenek, ha szeretnének szinkronizációt a Gmaillel. A Google emellett világossá tette, hogy elhajtják azokat, akik értelmetlenül kérik a Gmail felhasználók adatait.

Rendben van

Ez persze nem túl megnyugtató, de eddig nem volt semmi para abból, hogy harmadik felek megkapják az e-mailjeinket, mint például a Return Path és az Edison. Valószínűleg egyelőre nem kell aggódnunk emiatt, különösen így a Facebook-botrány után tudniuk kell, hogy az adattal bizony jobb nem szórakozni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló