Vállalatok

Nagyszabású környezetbarát tervvel állt elő a Google

Minden kütyüjükhöz újrahasznosított alkatrészt akarnak használni 2022-re.

A céljuk tehát, hogy a lehető legtöbb alkatrészt újrahasznosítsák, így szeretnék csökkenteni az elektronikus hulladék mennyiségét – írta egy blogposztban Anna Meegan, a Google fenntarthatóságért felelős vezetője. Ez azt jelenti, hogy a Pixel telefonokban, a Chromebook laptopokban és a Google Home okoshangszóróba legalább részben újrahasznosított anyagok kerülnek.

A Fast Company értesülései szerint már az idei év végén kihoznak egy eszközt, ami újrahasznosított műanyagból lesz.  Állítólag a Google hardveres csapata két évig tesztelte azt, hogy hogyan lehet műanyagpalackokból minőségi eszközt gyártani. A károsanyag-kibocsátást már lecsökkentették, a szállítórepülőket hajókra cserélték, amelyeknek kisebb az ökológiai lábnyomuk. Ezen kívül szeretnének könnyebben szétszedhető kütyüket gyártani, amelyeket így hatékonyabban lehet újrahasznosítani.

Mindenesetre jó nagy munka áll előttük, a dizájntól az összeszerelésig mindent újra kell gondolniuk, amellett, hogy az eszközeik továbbra is versenyképesek legyenek.

Címlapkép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló