Vállalatok

5 jel, hogy menekülj az állásinterjúról

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.09 | 06:47

Azért mész, hogy jó benyomást gyakorolj reménybeli munkaadódra, érthető, hogy izgulsz. De mi van, ha ők rontják el a renoméjukat, nem te? Nos, ilyenkor érdemes menekülőre fogni a dolgot...

1. Ellenségesen, tiszteletlenül bánik veled a leendő főnököd.

Elképzelhető, hogy esetleg potenciális vetélytársként tekint rád, és aggasztja, hogy fölébe kerekedhetsz szakértelmeddel, tudásoddal és tapasztalatoddal. Talán akkor volnál számára szimpatikus, ha alacsonyabb kvalitású volnál. Nyilván van fantáziád, ezek után hogyan viszonyul majd hozzád a hétköznapok szintjén.

2. Jelen van egy munkatárs. Aki folyamatosan szidja a céget…

…de legalábbis világosan kiderül a hozzáállásából, hogy tele van a hócipője a „gyárral”. Nos, ennek minden bizonnyal megvan az oka, és hát ezek után nem volna bölcs dolog hozzájuk kötni magad.

3. A interjúztató csapat folyamatosan a durva stresszre célozgat, amivel a munka jár.

„Nem sok szabadideje marad az embernek, ezért igyekszünk jól kijönni egymással”, „az ügyfelek miatt szükség van egy kis terápiára, úgyhogy erre készülj fel” – ha többször is visszatérő motívum a szenvedés, talán megfontolandó, tényleg ezt akarod-e vállalni.

4. Látszik a csapaton, hogy kétségbe vannak esve, vállalod-e a melót.

Ha reszketnek azért, hogy mondj igent, jó eséllyel bajban vannak, és nyilván ennek is megvan az oka: könnyen lehet, hogy balekra vadásznak, aki a piszkos munkát éhbérért elvégzi. Most akkor ők interjúztatnak téged, vagy te őket?

5. Látod, hogy senki sem biztos abban, hogy mi is lesz a feladatod.

Se a HR-es, se kisfőnök, se a nagyfőnök nem tudja pontosan, mit is kell majd csinálnod. Az odáig oké, hogy rugalmasan kell állni a dolgokhoz és idővel sok minden letisztul, de ha még körülbelüli irány sincs, valószínűleg senki sem tudja, merre tart a hajó. Fizetést vajon tuti, hogy fogsz kapni?

Nem állítjuk, hogy a legapróbb kétség esetén fuss, de ha már ennyi minden hibádzik, érdemes átgondolni a dolgokat…

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.