Vállalatok

A McDonalds ledózeroltatja a már múzeumként működő, legelső éttermét

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.22 | 11:22

Ha még látni akarod az illinoisi Big Mac falodát, akkor bizony sietned kell.

A földdel tenné egyenlővé a híres amerikai gyorsétteremlánc a legelső üzletét, mely 1985 óta már csak múzeumként működött. Valójában ez az épület sosem volt eredeti, csak egy tökéletes másolata annak a ’84-ben lebontott étkezdének, melyet Ray Kroc még 1955-ben nyitott meg Des Plainesben.

Az illinoisi kisvárosba sok turista látogatott el a múzeum miatt, de az emlékhely már 2008 óta működési gondokkal küzdött. Az érintett terület vissza fog kerülni Des Plaines tulajdonába.

Kroc, aki a világszerte népszerű gyorsétteremlánc atyja, eredetileg tejturmix-készítő gépeket árult. 1954-ben eljutott egy san bernardinoi, hamburgert árusító helyre, melyben fantáziát látott. Beszállt a kaliforniai testvérpár, Richard és Maurice McDonald üzletébe, majd megnyitotta saját helyiségét Des Plainesben. ’61-ben vásárolta ki a nevet, onnantól pedig a történet már legenda.

San Bernardinoban is van egy „nemhivatalos” emlékhely: ’98-ban Albert Okura létesített emlékfalat és büfét, a testvérpárnak címezve, mely sok vizet nem zavar, így a megacég sem tesz keresztbe neki – számol be a Fortune.com.

?

A post shared by Angela Mariano (@amariano91) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.