Vállalatok

A jó H&M ruhák nem végzik fűtőanyagként, és az új reklámfilm is helyreállítja a H&M becsületét

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.28 | 10:25

Felforrósodott a levegő a svéd ruhamárka körül, most Nicki Minaj is ráerősít a karácsonyi kampányra.

Menő dolog leállni az erőművekben a széntüzeléssel, de nehéz elhinni, hogy a svédeknek nincs jobb ötletük fűtőanyagra, mint hogy a menő textilcég termékeivel táplálják a tüzet. Eleve fura, hogy a H&M-nek eladhatatlan ruhái volnának, de mégis csak ezek a darabok végzik a lángok martalékaként.

#h&m #hm #lfl #hundm #sale #shopp #shopping #shopaholiclife #H&M

A post shared by h&m (@hundmsale) on

Svédország több típusú forrásból gazdálkodik: az északi állam kombinálja a víz-, atom- és szélenergiát, hogy a káros anyag kibocsátás mennyiségét csökkentse. Van azért pár üzem, ahol még tartja magát a szén és az olaj – Vasteras városa is ezek közé tartozik. Az ottani erőmű olaj és szén felhasználásával éget újrahasznosított faanyagot és szemetet, mely utóbbi kategóriába a ruhacég ottani raktára is beszállít.

via GIPHY

Pár napja vetítette az állami tévé a riportfilmet az esetről, melynek a híre világszerte futótűzként terjedt el, és még a Bloomberg is beszámolt az ügyről.

 

A H&M azt lépte a közfelháborodásra, hogy a nagyvilág tudomására hozta, miszerint olyan ruhát nem adnak át az erőműnek, ami még jó lehet szükségben szenvedő emberek megsegítésére.

Csak azok a darabok kerülnek megsemmisítésre, melyek viselésre alkalmatlanok. Főleg, ha olyan mennyiségű vegyi anyagot tartalmaznak, amely a szigorú előírásainknak nem felel meg.

A Fast Company szerint csak idén 15 tonnányi cucc volt az, ami nem csúszott át ezen a minőségi szűrésen, illetve további 400 ezer tonna svéd szemét landolt még az erőmű gyomrában, némi import angol hulladékkal megrakva.

A megtépázott renoméjú vállalat ünnepekre időzített, vadiúj kisfilmje mindenesetre hamar feledteti a negatív híreket, és még a mostanában sokkoló megjelenésű Nicki Minaj felbukkanása is teljesen vállalható benne:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.