Zene

Ez Amerika, Childish Gambino lett 2019-es Grammy legnagyobb királya

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.11 | 10:13

Az ember, aki ott se volt: a géppuskaszájú Donald Glover mégis duplán talált célba.

This Is America – rappelte tavaly Childish Gambino, aki nagyon eltalált valamit: február 10-én ugyanis az év szerzeményének, illetve felvételének járó Grammy-díjakat is el tudta happolni. Donald Glover olyan nagyságokat utasított így maga mögé, mint Lady Gaga (Shallow), illetve Drake (God’s Plan).

 

View this post on Instagram

 

2.10 #pixeldanceoff #ad

A post shared by Donald Glover (@childishgambino) on

Soha korábban nem jutott még ilyen magasra hip-hop előadó, főleg, hogy Glover maga el sem jött az eseményre, a gálán való fellépéstől pedig kerek-perec elzárkózott. A dal elismerése a szerzőket illeti, míg a felvételé az előadót méltatja. A szerzeményhez tartozó, rasszista elemekkel tűzdelt, provokatív videóval Gambino 2018 májusában dobta le az atomot.

via GIPHY

A díjakat osztó Amerikai Hanglemez-akadémia számos erőfeszítést tett már az utóbbi időben, hogy a tagsága minél sokszínűbb legyen, ám a rap és hip-hop művészek a komolyabb kategóriákban eddig rendre alul maradtak. Pár napja az Ariana Grande miatt rossz hírre szert tett veterán Grammy-producer, Ken Ehrlich is azt nyilatkozta, hogy még mindig keserves a dolguk a hip-hop szcénával, teszi hozzá a CNN.

 

View this post on Instagram

 

Some guys always play their cards right. #HanSolo

A post shared by Star Wars Movies (@starwarsmovies) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló