Zene

Chris Martin érzelmes búcsút vett George Michaeltől a Brit Awardson

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.23 | 13:33

Tegnap lement a Brit Awards, az angolok zenei díjkiosztója, különösebb meglepetés nélkül. Chris Martin fellépése viszont biztosan emlékezetes marad.

Az amerikaiak a showbizniszért vannak oda inkább, az angolok pedig a jó zenéért. Ez a legfőbb tanulsága annak, ha összevetjük a Grammy-t a Brit Awardsszal. Előbbin a sírás-rívás és a színpadias gesztusok halmozása folyik, és inkáb a produkció a lényeg, és nem pedig a zene milyensége, minősége. Az angolok ezzel szemben kerülik a modorosságot, a jó ízlés uralkodik, és teljesen vállalhatók a díjazott zenészeik is. (Persze ne legyünk teljesen igazságtalanok: a Grammy-n sem minden díjazott gáz, sőt.)

A britek nagyon tisztelik a zenét, és nemcsak a hazait.

A díjkiosztón külön megemlékeztek a tavaly elhunyt összes zenészről, de tényleg mindről, nemcsak az angolokról, egy rövid, ám hatásos és megható összeállításban. Az este fő nyertese David Bowie lett (év lemeze és év férfi előadója), a nevében fia, a filmrendező Duncan Jones vette át a díjakat, de szót kapott a Lazarus musical főszereplője, az egykori Dexter, Michael C. Hall amerikai színész is.

Bár George Michael nem nyert díjat idén, viszont felszambázott a színpadra a Coldplay zenekar énekese, Chris Martin és egy olyan duettet zavart le vele, köszönhetően a technikának (nem, nem egy hologram George Michael volt a partnere), hogy azt nehezen felejti el az ember. Tessék:

YouTube

No Description

Az pedig külön öröm, hogy olyan nívós előadók is rangos díjat kaptak, mint Emeli Sandé (legjobb női előadó) vagy Rag N’ Bone Man (év felfedezettje).

Emeli Sandé – Hurts – Live at the BRIT Awards 2017

‘Hurts’ Taken from the new album ‘Long Live The Angels’: https://emelisande.lnk.to/Se ‘Hurts’ taken from new album ‘Long Live The Angels’ out Now Download on iTunes: http://emelisan.de/Hurtsi Listen on Spotify: http://emelisan.de/Hurtsp Listen on Apple Music: http://emelisan.de/Hurtsa Listen on Tidal: http://tidal.com/track/65010499 Follow Emeli: Facebook: https://www.facebook.com/emelisande Twitter: https://twitter.com/emelisande Instagram: https://www.instagram.com/emelisande http://www.emelisande.com/ Music video by Emeli Sandé performing Hurts.

Rag’n’Bone Man – Human – Live from the BRITs Nominations Show 2017

Vote Rag’n’Bone Man for Best British Breakthrough Act here: http://smarturl.it/VoteRags Debut album Human available to pre-order now: http://smarturl.it/HumanDeluxe?IQid=yt Rag’N’Bone Man – Human – Live From The BRITs Nominations Show 2017 Watch more ‘Best of The BRIT Awards’ performances: http://vevo.ly/jbaQBS Follow Rag ‘n’ Bone Man: Website – http://www.ragnbonemanmusic.com Facebook – https://www.facebook.com/ragnbonemanuk

A legjobb zenekar az 1975 lett, életműdíjat kapott Robbie Williams és egy-egy szoborral jutalmazták Adele, Drake, Beyonce, és az A Tribe Called Quest zenekar tavalyi teljesítményét is. Azért persze egy fiúbanda (One Direction) meg egy lánycsapat (Little Mix) is kapott egy-egy elismerő díjat.

További részletek és a díjak erre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló