Zene

Siker: magyar dallamokra érkezik a tavasz New Yorkban

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.08 | 10:18

Március 8-tól indul a magyar komolyzenei rendezvénysorozat.

Magyar dallamokra érkezik a tavasz New Yorkba, március 8-tól ugyanis magyar komolyzenei rendezvénysorozat kezdődik az Egyesült Államok keleti parti metropoliszában.

Fotó: Pixabay

Vincze Máté kulturális tanácsos, a Külgazdasági és Külügyminisztérium égisze alatt működő New York-i Magyar Kulturális Központ vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a High Note Hungary című rendezvénysorozat az elkövetkező hetekben azokat a magyar komolyzenei hagyományokat népszerűsítő, feltörekvő szóló- és kamarazenészeket mutatja be a helyi műértő közönségnek, akik már nem teljesen ismeretlenek Amerikában.
A komolyzenei rendezvények nyitánya március 8-án, a nemzetközi nőnapon lesz a Golden Classical Music Awards 2018-as kamarazenei díjazottjainak, Bonnyai Apolka zongora- és Király-Lugosi Veronika hegedűművész koncertjével. Elővételben elkelt valamennyi jegy – hangsúlyozta Vincze Máté.

A rendezvénysorozat célja a magyar komolyzene meghatározó szerepének erősítése az amerikai metropoliszban is – fogalmazott a magyar kulturális központ vezetője.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.