Zene

Taylor Swift legutóbbi albumából csak az USA-ban már eladtak 2 milliót

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.22 | 15:46

Ezt a szép számot a 2017. november 10-én megjelent album bő négy hónap alatt érte el: március 15-ére ugrotta meg a kétmilliós álomhatárt.

Taylor Swift természetesen nemcsak lemezen, de élőben is nagyon népszerű. Fotó: Taylor Hill/FilmMagic.

A Reputation című hatodik Taylor Swift album március idusán 5 ezer körüli darabszámmal lépte túl a 2 milliós álomhatárt, amit manapság már csak kevés lemeznek sikerül elérnie – ami a fizikai formában történő lemezeladást illeti. Az albumból egyébként csak az első héten elfogyott 1,166 millió darab, a többi pedig azóta.

Ennél jobban csak Adele 25 című albuma szerepelt az utóbbi években. A 2015-ös lemezből 3 nap alatt ment el több mint 3 millió világszerte, és most, 3 évvel a megjelenése utána már erősen közelít a 10 millióhoz. Swift Reputation című albumának eladott példányszámát a friss megjelenések közül pedig egyedül Ed Sheeran Divide című nagylemeze hozza, ami elég szomorú ahhoz képest, hogy 10 évvel ezelőtt ugyanezt a számot még 29 album virította. Ez persze nem meglepő, a fizikai formátumban történő lemezeladások száma 2001 óta folyamatosan csökken.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.