Zene

6 világhírű együttes és ami a nevük mögött van

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.22 | 08:46

Történelmet írtak, de vajon az ő történetük hol kezdődött? Világhírű együttesek nevei után kutattunk és érdekes dolgokat találtunk.

Backstreet Boys

A világhírű amerikai együttes 130 millió eladott lemezzel joggal lett az egyik legnépszerűbb fiúcsapat. Egy orlandói bolhapiac inspirálta őket a névválasztáskor, így lett a Backstreet Marketből Backstreet Boys. A srácok gyakran lógtak arra, később pedig a közeli plázákban, iskolákban léptek fel még a korai években.

https://youtu.be/0Gl2QnHNpkA

Pearl Jam

Az 1990-es évek elején, Seattle-ben alakult együttes rögtön az első lemezével átütő sikert ért el, és a Nirvana mellett a grunge legfontosabb zenekara lett. Temple of the Dog és Mookie Blaylock néven is zenéltek, majd felvették a Pearl Jam nevet. Ez állítólag az énekes, Eddie Vedder indián származású ükanyjának, Pearlnek a nevéből keletkezett, aki értett egy bizonyos hallucinogén hatású lekvár elkészítéséhez.

Pearl Jam – Alive

Music video by Pearl Jam performing Alive. (C) 1991 SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT

KISS

Az arcfestésükről és a fellépőruhájukról azonnal azonosítható amerikai hardrock-együttest 1973 januárjában alapították New Yorkban. Eredetileg lehetséges zenekari névként felmerült a FUCK is, de ezt végül elvetették, mert úgy gondolták, hogy ezzel nem kerülhetnének be a médiába. Maradt a KISS, ami nem mozaikszó, egyszerűen csak tetszett nekik a hangzása és jól mutatott. Csók vagy dugás? Romantika felsőfokon.

KISS – I Was Made For Lovin’ You [Official Music Video]

Do, do, do, do, do, do, do, do, do Do, do, do, do, do, do, do Do, do, do, do, do, do, do, do, do Do, do, do, do, do, do, do Tonight I wanna give it all to you In the darkness There’s so much I wanna do And

Ace Of Base

A svéd popegyüttes debütáló lemezét minden idők 100 legtöbb példányban eladott albumai között tartják számon és ma sincs olyan magyar házibuli, ahol ne hangzana el legalább egy slágerük. Nevük szabadfordításban annyit tesz, “a pince mesterei”. Ezzel arra próbáltak utalni, hogy első próbatermük egy autószerelő műhely alatt foglalt helyet. Szóval, bár nem ez jut elsőre az eszünkbe róluk, egy igazi garázszenekarról van szó.

Ace of Base – Beautiful Life (Official Music Video)

Taken from the album “The Bridge”. © 1995 Mega Records, a division of Playground Music Scandinavia AB. Expand for links and lyrics.

Motörhead

A leghitelesebb angol rockzenekar összesen 40 éven keresztül adott ki lemezeket és koncertezett megállás nélkül egészen 2015 végéig, a frontember, Lemmy haláláig, amivel véget ért a Motörhead története. A new wave of heavy metal legfontosabb együttese az Iron Maiden mellett, a punk sebességét rakta a hardrock keménysége mellé. A sebességről szól a név is, a zenekar a nevét az angol szlengben az amfetamin-fogyasztókra használt kifejezésről kapta. Szpíd az élet.

The Ramones

A Ramones-nak volt a legfontosabb hatása a későbbi punkrock zenekarokra, és a zenekarnév annyira fontos volt nekik, hogy az együttes minden tagja felvette a Ramone művésznevet. Hogy honnan jött a névválasztás? Paul McCartney, a Beatles egykori tagja Paul Ramon néven jelentkezett be a hotelekbe, hogy elkerülje a feltűnést. Az énekesnek, polgári nevén Jeffrey Ross Hyman-nek ez annyira megtetszett, hogy ő is felvette a Joey Ramone nevet, a többi pedig már történelem.

I Wanna Be Sedated – The Ramones

“Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for “fair use” for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.”

Fotó: Getty Images /  George De Sota


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló