Zene

Könnyen tanulható hangszert keresel? Így találd meg!

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.05 | 09:48

Amennyiben egy könnyen tanulható hangszert keresel, akkor az első és legfontosabb dolog az, hogy tisztában legyél azzal, hogy melyek azok, amelyek könnyedén megtanulhatók, elsajátíthatók.

Általánosságban elmondható, hogy a billentyűs, valamint az ütős eszközökkel könnyebb boldogulni, míg a vonós, valamint a fúvós hangszerek esetében sokkal több időre és tapasztalatra van szükség.

Nézzük meg részletesen is a könnyen tanulható zenei eszközöket.

Digitális zongora

Mivel a zene igen jó hatással van a kisebbekre, ezért akár 3-4 éves korban is el lehet kezdeni a digitális zongora elsajátítását, a vele való ismerkedést. Igaz ebben a korban még nem kell arra törekedni, hogy komoly hangszert vásároljunk, de ez a korosztály már elég érett ahhoz, hogy próbálkozzon a zongorázással. Kamaszkorban már nagyobb a realitása annak, hogy egy profibb zongorát vásároljunk és egy komplex oktatási program keretein belül megkezdődjön a tanulás. A digitális zongoráknak minőségi kijelzőjük van és a metronóm pedig segíti a tempó tartását. Ebben a korban már olyan zongorát érdemes vásárolni, amelyen minimum 128 hangú polifónia található.

Szintetizátor

A szintetizátor lehetőséget biztosít arra, hogy már kisgyermekkorban létrehozzunk saját zenei hangokat és megtanuljuk a szükséges alapokat. Hatalmas előnye más billentyűs termékekkel szemben, hogy rugalmas a hangkeltés, könnyen imitálhatunk vele több hangszert is és akár teljes zenekari hangzást is létrehozhatunk vele

Dob

A dobolás elkezdéséhez egy kezdő dobfelszerelés is elegendő. A kezdő felszereléssel számos stílust kipróbálhatunk és begyakorolhatunk. A kezdő csomag tartalmazza a fő ütőfelületeket, így a lábdobot, a pergőt és a cintányérokat is. Általában hálózati adaptert és a szükséges összekötő kábeleket is tartalmazza a felszerelés. A fejlődéshez további különleges kiegészítőket is megvásárolhatunk, amelyek egy hangszerbolt Budapest környéki üzletében garantáltan fellelhetők. Dobolásnál nagyon fontos a pontosság, így ne felejtsünk el egy metronómot is beszerezni, amely a megfelelő ritmust biztosítja. A későbbiekben a metronóm akár el is hagyható, ha már megfelelő tapasztalattal rendelkezünk.

Fontos megjegyeznünk, hogy bármelyik hangszerre essen is a választásunk, ahhoz, hogy jól tudjunk játszani rajtuk elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű gyakorlás és a befektetett idő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.