Zene

Ma nyílik a jubileumi Kaláka Fesztivál Egerben

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2019.06.28 | 08:23

Ez már a negyvenedik.

Dupla jubileum jegyében pénteken nyílik meg Egerben a Kaláka zenekar által szervezett negyvenedik fesztivál, amelyen a hazai folkmuzsika legjobbjai és külföldi vendégelőadók mellett az idén 50 éves együttes is fellép.

A “nulladik nappal” csütörtökön Bélapátfalván a ciszterci apátságban a Kaláka és Máté Gábor közös Kosztolányi-estjével indult fesztivál ünnepélyes megnyitóját péntek délután tartják az egri Érsekkertben, ahová a várban zajló felújítási munkák miatt költözött az esemény. A több helyszínen zajló összművészeti seregszemle “epicentrumában” péntektől vasárnapig délelőttönként gyerekprogramok várják a látogatókat. Fellép a Kaláka, Gryllus Vilmos, a Belvárosi Betyárok, lesz János Vitéz-előadás, bábszínház, az Apnoe együttes a Lackfi János által újraírt Kincskereső kisködmönt adja elő.

A felnőtteknek szóló koncertek ugyanitt délutánonként kezdődnek: a tizennyolc fellépő között lesz Lakatos Mónika, Szalóki Ági, Tompos Kátya, Takáts Eszter, a Muzsikás, a KFT, a Szabó Balázs Bandája, a Zűrös Banda, Szalonna és Bandája, Ripoff Raskolnikov és a Szabó Benedek és a Galaxisok. Rajtuk kívül zenélni fog francia, görög zenekar és a török Kolektif Istanbul is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló