Zene

A világon két helyen virágzik csak a világ legritkább virága

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.07 | 12:37

A világon már csak két helyen virágzik a middlemist red. Egy angliai üvegházban, és egy új-zélandi kertben. De ezért választotta egy fiúbanda is zenekaruk nevéül.

Forrás: youtube.com

Miközben egyes virágok kiérdemelték a leggyilkosabb jelzőt, mások meg a galaxist jelenítik meg a szirmaikon, addig a Middlemist’s Red birtokolja a legritkább növény címét. Két ismert helye van az egész világon. Az egyik az Egyesült Királyságban található Chiswick House-üvegház, a másik egy kert Új-Zélandban.


A virágot kétszáz éve csempészték be Kínából a Brit-szigetekre, busás hasznon reményében. Az egzotikus virágok akkor ugyanis különleges és vágyott luxusterméknek számítottak. Miközben a hűvös Angliában túlélt a virág, addig őshazájában időközben sajnos kipusztult.


A nevét John Middlemist kertészről kapta, az első ismert palántát Ő hozta be a szigetországba 1804-ben. Mivel egykor a lehetőségekhez képest keresett virág volt, a kertészek úgy vélik, még számos angol kertben lehetnek leszármazottai annak a bizonyos első virágnak.


A Middlemist Red zenekar 2012 végén alakult, zenéjük a heroikus hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik, első kislemezüket a megjelenést követően az év egyik legerősebb hazai bemutatkozásaként jellemeztek a zenei blogok.

Mint azt a zenekar tagjai egy interjúban elmondták, tudatosan keresték a Föld legritkább virágának nevét:

Amikor még abban a fázisban voltunk, hogy nem volt nevünk, akkor nagyon sok ötletet átgondoltunk. Végül a Google lett a barátunk ebben: beütöttem azt, hogy “a legritkább virág a világon”, és kijött ez a név. Tetszett, hogy benne van az, hogy “red”, a “middlemist” pedig magában hordoz egyfajta sejtelmességet, ezért illik is valamennyire ehhez a pszichedelikus műfajhoz.

Forrás: youtube.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló