Zene

A Placebo szülinapozott egy jót Budapesten

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.12 | 18:31

Újra Budapesten járt a Placebo a 2013-as Szigetes fellépésük után, a zenekar első albumának 20. születésnapja alkalmából. Az énekes-gitáros mintha szét lett volna csöppet csúszva, de ettől még a koncert jó volt, sőt.

Régi sikereiket meglovagolva indult világkörüli turnéra a 2000-es évek legendás brit alterrock formációja, új albumot utoljára három éve adtak ki, de nem is erről szólt a történet.  Húsz éve jelent meg az első lemezük, ennek örömére ültek fel a nosztalgiavonatra, és jó hosszú koncertet hoztak többek között Budapestre is. Leonard Cohen-megemlékezéssel indították az estét, ami tiszteletreméltó és ügyes húzás volt egyszerre, nagy tapsot is kaptak érte.

cohen

Ezt követte a turnéra összevágott, a zenekar húsz évét bemutató kisfilm az Every You Every Me zenéjével – sajnos ez a kultikus dal élőben nem hangzott el, de egy hétlemezes zenekar nem csinálhat olyan életműkoncertet, ahonnan mindenki elégedetten távozik. Így például kimaradt a Meds is, de helyet kaptak olyan kevésbé felkapott gyöngyszemek, mint a David Bowie-val közösen készült Without You I’m Nothing vagy a Space Monkey.

Brian Molko a szokásosnál többet és közvetlenebbül beszélt a számok között.

It’s our birthday party!

– mondta be legalább háromszor nevetgélve. Mintha nem lett volna éppen színjózan, de a gitárjátéka és éneklése ugyanolyan jó volt, mint ahogy megszokhattuk tőle. Az pedig egészen börleszk volt, hogy bevallotta, hogy az egyik dal alatt picit belehányt a szájába. Vagy amikor panaszkodott, hogy szorítja az új cipője, amit végül a színpadon cserélt le. Egyszóval, erősen esélyes, hogy Molko tényleg szülinapi bulit nyomott le, és volt néhány fizető vendég is btw.

Így csinálta a bulit a frontember:

Hosszúnak tűnt a bő két órás műsoridő, de a közönségen nem látszott, hogy elfáradt volna a végére. Abszolút betalált a nosztalgia-hangulat, a zenekar minden korszakából hallhattunk dalokat, Brian Molko bódultsága, a nem-teltházas negyed Aréna és a zeneileg majdnem kifogástalan (a hangos részeket itt-ott túl voltak lőve) koncert azt éreztette velünk, hogy otthon vagyunk.

Nyitókép: Nick Laham/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló