Zene

Megvannak a 2018-as Grammy jelöltek: Jay Z kapta a legtöbb jelölést, összesen nyolcat

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.29 | 08:40

A rapper mogult Bruno Mars követi, majd Kendrick Lamar.

A Record Academy bejelentette a 2018-as Grammy díjkiosztó jelöltjeinek listáját. A legtöbbe jelölést, nyolcat, Jay Z 4:44 című nagylemeze kapott, Kendrick Lamaré, a DAMN hetet, míg Bruno Mars a 24K Magic-kel hatot. Ezek a lemezek versenyeznek egymással az év albuma díjért, amit azonban elvihet rajtuk kívül Childish Gambino Awaken, My Love! vagy Lorde Melodrama című nagylemeze is. A nuus.hu szerkesztősége ez utóbbit díjazná. Ez az első olyan év egyébként, amikor az év albuma díjért jelöltek között nem szerepel fehér férfi előadó. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta a Recording Academy elnöke, Neil Portnow, hogy “a jelölések visszatükrözik az idők szavát, mert napjainkban nemcsak Amerikában, hanem világszerte is a hip hop és az urban music a legnépszerűbb”.

A jelöltek listáját nézve egyébként nagy meglepetéseket nem találunk. Az év dala díj nagy esélyese természetesen a Despacito. A legjobb popalbum lehet a Coldplay-é, Lana Del Ray-é, Lady Gagáé, Kesha-é, az Imagine Dragonsé vagy a sértődős Ed Sheerané, míg a legjobb rocklemez díjáért a Metallica, a Queen of the Stone Age, a Mastodon, a War on Drugs és a Nothing More indul. A legjobb alternatív zenei album díjáért is elég erős mezőny száll versenybe: LCD Soundsystem, Arcade Fire, Gorillaz, Father John Misty és a National.

A Grammy díjátadó január 28-án, vasárnap lesz, a CBS közvetíti, a házigazda pedig ismét csak James Corden lesz. A jelöltek teljes listáját, némi esélylatolgatással egyetemben itt lehet megnézni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló