Zene

Björk nyílt levelet írt a zeneipar szexizmusa ellen

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.22 | 14:33

Múlt hétvégén volt a Day For Night fesztivál Houston-ban, ahol az izlandi énekesnő is fellépett - egy dj-szettel. Többen is kritikusan álltak hozzá, Björk a Facebook-on, egy nyílt levélben válaszolt.

bjork_eb

A fellépése után Björk kapott pár erős kritikát néhány laptól. A gond az volt szerintük, hogy Björk nem adott elő, hanem csak rejtőzködött a pult mögött. Nem ezt várták tőle, hogy odamegy és csak zenéket pakol egymás után. Pedig a dj-szett az ilyen.

Björk a Facebook-on adott választ. Karrierje során sosem találkozott közvetlenül a szexizmussal, egészen eddig. Mint írja, szeret új dolgokat kipróbálni, a dj-zés most egy ilyen dolog az életében. Egy éve kezdte el, még fejlődik, de a közönség részéről egyre több pozitív visszajelzést kap. A kritikákat nem érzi jogosnak, már csak azért sem, mert a dj-ző férfikollégáit, akik szintén nem adnak elő, hanem csak rejtőznek a pult mögött és pakolják a zenéket, sosem éri ilyen kritika. Mert férfiak?

Björk szerint a zeneiparban egy nőtől csak azt fogadják el, ha dalokat ír és ad elő a párkapcsolatáról, a szeretett férfiról, minden más elfogadhatatlan egy nőtől. Björk szerint viszont ez a vélemény, ami elfogadhatatlan.

A teljes levél itt olvasható.

A Youtube-ra egyébként felkerült a teljes szett több részletben. Mindenki meghallgathatja-megnézheti, aztán dönthet, kinek ad igazat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.