Zene

Tupac az első szóló hip hop előadó, akit beiktatnak a Rock & Roll Hall of Fame-be

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.22 | 16:03

Tupac Shakur pontosan 20 évvel ezelőtt lett gyilkosság áldozata, és azóta is nagyon hiányzik. Ezt jövőre egy Rock & Roll Hall of Fame tagsággal honorálják neki.

tupac1

Szegény Tupac rendkívüli tehetség volt. Ha nem is született rossz korban, de talán rossz helyre igen. Az amerikai rapper háború okozta a halálát. Fájdalmasan fiatalon, mindössze 25 évesen ment el.

Bár pályafutása kurtára sikeredett, hatása máig érezhető. Nemcsak emlékezetes számokat és lemezeket köszönhetünk neki, de filmeket (pl. Gridlock’dis, sőt verseskötetet is kiadott. Szenvedélyesen szerette az irodalmat, Shakespeare, Machiavelli vagy Vonnegut például nagy hatással voltak rá.

Épp itt volt az ideje, hogy Tupac is a legnagyobbak közé kerüljön.

A Rock & Roll Hall of Fame jövőre őt is felveszi tekintélyes listájára, a könnyűzene legnagyobbjai közé. Olyanokkal kerül egy újonccsapatba, mint a Pearl Jam, Joan Baez, a Yes, a Journey és az Electric Light Orchestra.

Tupac nem az első hip hoper lesz a házban, hanem az első szóló hip hop előadó. Tekintélyes csapat várja: a Run DMC, a Public Enemy, a Grandmaster Flash and the Furious Five, a The Beastie Boys és az idén beiktatott N.W.A.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló